• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Borok arrow A hónap borásza arrow Simon Pincészet
Simon Pincészet PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2009. március 04.

A Simon Pincészet Eger és Ostoros legszebb dűlőin, 25 ha-on gazdálkodó családi vállalkozás. Déli, dél-keleti fekvésû szőlőterületeiken, melyek talaja agyagbemosódásos barna erdőtalaj, a legigényesebb szőlőfajtákat termesztik szabályozott, hektáronkénti 5-12 tonnás termésátlaggal, amely garantálja a kimagasló minőséget.

Image

A kiváló adottságokkal rendelkező családi birtok területén számos, tradicionálisan magyar, illetve világfajta termesztése folyik hagyományos módszerekkel. A kékfrankos, kékoportó, cabernet sauvignon, cabernet franc, pinot noir, merlot, leányka, királyleányka, pinot blanc, sauvignon blanc, zefír, zengő, és chardonnay fajtákból, a tufába vájt pincékben a legmagasabb minőségű egri borok születnek Simonék szeretetteljes gondoskodása mellett.

Image

A Simon Pincészet hagyományos technológiával készülõ borai palackozás előtt barrique, és nagy tölgyfahordókban érlelődnek, de egyes tételeket, - mint például a cabernetből készült különlegesen fűszeres rosébort - reduktív eljárással állítanak élõ, hogy a bor neutrális ízvilágát mind jobban át tudják adni az értő fogyasztóközönség részére.

Image

A pincészet, az általa készített magas minőségű borok elismeréseként számos szakmai külön- és nagydíjat tudhat magáénak, azonban Molnár Judit, a Simon Pince  egyik tulajdonosának hitvallása szerint, mégis a legkitüntetőbb elismerés, a rendszeresen visszatérő vendégek nagy és egyre növekvõ száma.

Image

A bemutatópice kóstolóterme, ahol - előzetes megrendelés alapján - tájjellegű ételkülönlegességeket is felszolgálnak, mintegy 60 fő befogadására alkalmas.

Elérhetõség: Molnár Judit  tel.: +36-20-9578-927
Web: http://www.simonbor.hu

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2009. március 23. )
 
< Előző   Következő >