• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home arrow Gasztrorendezvények arrow VinCe 2012. március 23-24.
VinCe 2012. március 23-24. PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
vasárnap, 19 február 2012
There are no translations available

Eltelt egy év a VinCE 2011 óta. Egy magazin helyett egy másik született, amely nagy örömünkre még népszerűbb, mint a korábban általunk készített elődje volt. A sikert Önöknek is köszönhetjük: a kiváló boraiknak, amelyeket hónapról hónapra elküldenek nekünk, és annak, hogy híreiket, örömeiket, újdonságaikat megosztják velünk. Most arra készülünk, hogy a korábbi VinCE 2010 és a VinCE 2011 után a 2012-es VinCE még nagyszerűbb legyen, még több szakembernek és borszerető „civilnek” mutathassuk meg büszkeségeinket, a magyar borokat.

VinCE 2012 – kóstoltatás
Rendezvényünket próbáljuk úgy alakítani, hogy az Önöknek a legjobb legyen. Az első VinCE után néhányan kifogásolták, hogy nem tudtak bejutni a mesterkurzusokra, mert azok a kóstolással párhuzamosan futottak. A rákövetkező évben időben különválasztottuk a mesterkurzusokat és a kóstolást – ekkor viszont mindannyian azt kifogásolták, hogy rövid volt a kóstoltatás. 2012-ben tehát ismét egész napos kóstolás lesz, hogy Önöknek legyen ideje bőven bemutatni boraikat.

VinCE 2012 – szakmai nap
Az augusztusi borvidékjáró körútunk során Önök közül sokan említették, hogy jó lenne, ha lehetőség nyílna közvetlenül, még a rendezvény elején találkozni a meghívott külföldi kereskedőkkel, Master of Wine szakértőkkel és persze az összes szakmabelivel. Éppen ezért kialakítottunk egy szakmai napot: pénteken a kipakolás után, 15 órától 19 óráig csak szakmabeliek számára fog nyitva állni a rendezvény. 20 órától pedig egy kötetlen VinCE fogadásra invitáljuk Önöket, ahol találkozhatnak a VinCE meghívott vendégeivel, előadóival.

VinCE 2012 – részvétel a mesterkurzusokon
Annak ellenére, hogy számos, kifejezetten borászoknak szóló előadást tartottunk, az érdeklődés borászkörökből sajnos nem volt számottevő. Megértettük – Önök számára a VinCE Budapest során a legfontosabb az üzletkötés, kapcsolatépítés. Mi azért továbbra is szeretettel várjuk Önöket a mesterkurzusokon, workshopokon is. A kiállítói csomagba beletartozik 9 db napi kóstolójegy, így Önöknek már csak a „helyjegyet” kell megvásárloni az adott mesterkurzusra, workshopra (ezek ára 2000 és 6000 Ft / fő között van).

VinCE 2012 – Tasting Zone
A tavaly bevezetett, csak szakmabeliek számára fenntartott helyiség sikeresnek bizonyult, ezért a Tasting Zone 2012-ben is nyitva áll. A helyiség lényege, hogy a pincészetek 2-féle bort delegálhatnak, és azok a szakmabeliek, akik nem tudnak minden standot végigjárni, itt viszonylag gyorsan megnézhetik azokat a borokat, amelyekre kíváncsiak. A Tasting Zone helyiség idén nagyobb és exkluzívabb lesz, a helyiségben lesz tárgyalólehetőség is. Új szolgáltatás, hogy amennyiben egy kereskedő vagy éttermes kóstoló komolyan érdeklődik egy bor iránt, a Tasting Zone munkatársai megkeresik az adott borászt és a tárgyalóasztalnál ideális lehetőséget teremtenek arra, hogy az érdeklődő és a pincészet képviselője nyugodtan tárgyalhassanak.

VinCE 2012 – a borverseny
Számos jól szervezett, kiváló borverseny van a világban, néhány Magyarországon is. Mi viszont úgy érezzük, hogy kötelességünk kihasználni a külföldi vendégek jelenlétét, éppen ezért, ahogy 2011-ben, úgy 2012-ben is tartunk egy borversenyt, ahol a VinCE előadói fognak bírálni. 2012-ben jelen lesz Steven Spurrier is, a legendás 1976-os Bordeaux–Kalifornia kóstoló kitalálója és levezetője, az egyik leghíresebb borszakértő a világon. Ő lesz az elnöke a VinCE Budapest borversenyének, ahol Magyarország és a világ verseng majd.

Helyszín – Corinthia Hotel Budapest
Erzsébet körút 43–49.
Kiállítás ideje:
2012. március 23-án (pénteken)
15.00–19.00 óráig
2012. március 24-25-én (szombat-vasárnap)
11.00–20.00 óráig
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
 
< Prev   Next >