There are no translations available "A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Latorpecsenye |
![]() |
![]() |
![]() |
Written by Kapallo G. Gyula | |
hétfő, 14 szeptember 2009 | |
There are no translations available
A megtisztított és pihentetett nyulakat feldaraboljuk, a gerincet kifilézzük, a combokat és lapockákat belső felükön a csont mentén kissé megnyitjuk. (A maradék csontot és nyakakat húsleveshez vagy barnamártás készítéséhez használhatjuk fel.) Az előkészített húsdarabokat pácoljuk be az olajból, mustárból, zúzott fokhagymából mézből és fehérborsból álló keverékkel majd hagyjuk tovább pihenni néhány órán, vagy egy éjszakán át.
![]() Borajánló: A Maul Pincészet 2006-os kiváló opuszát ajánlom hozzá, melynek neve Lator. "...emberfeletti erejű, tiszta vérű Cabernet Franc, melyben pokoli tűz ég." (Maul Zsolt)
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 45673 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Last Updated ( kedd, 15 szeptember 2009 ) |
< Prev | Next > |
---|