There are no translations available "A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Bott Pince |
![]() |
![]() |
![]() |
Written by Kapallo G. Gyula | |
szombat, 08 augusztus 2009 | |
There are no translations available ![]() A kicsi - egyáltalán nem munkapincének készült, eredetileg inkább csak a kóstoltatás céljait kiszolgáló - bérelt pince körbejárása során megtudtuk, hogy a kézműves borászat tulajdonosai - Judit és Józsi - a magyar átlag borászokkal ellentétben nem értékesítési nehézségekre panaszkodnak, hanem éppen arra, hogy nem tudják megfelelő mennyiségű borral kielégíteni az irántuk érdeklődőket, mivel az a néhány száz, esetleg ezer palack, amit készítenek egy-egy tételből, pillanatok alatt elfogy. ![]() Judit szavaival élve: "A saját birtok sokáig illúziónak tűnt. Én ábrándoztam, álmokat szövögettem, majd újra és újra elhesegettem a gondolatot, Józsi meg realista módon elkezdett szőlőterületet keresni. Így vettük meg az első területet Tarcal határában, az Előhegyen. Egy szép fekvesű, agyonterhelt, lisztharmatos szőlőt, ami engem elcsüggesztett, Józsi viszont egyre bizakodóbb lett (ettől már csak jobb lehet!). Ő később a Csontos dűlőre lelve nem is bírt aludni. Kitartása odáig vezetett, hogy 2006 márciusában hivatalosan bejegyezték a BOTT PINCE Kft-t." Jelenleg közel 5 hektárnyi területen gazdálkodnak és telve vannak jobbnál jobb ötletekkel, jövőbe vetett reménységgel, amit a borász-gazdasszony így fogalmazott meg: "Ettől gazdagabbak még lehetünk, de boldogabbak már nem!" Elérhetőség:![]() A Bott Pince többségében száraz, dűlő-szelektáltan palackozott borai, nagy segítséget nyújtanak a tokaji terroir sokszínűségének megismeréséhez, az ültetvényeken alkalmazott szigorú hozamkorlátozás pedig a hagyományos fajtakarakterek kiteljesítéséhez. Botték a száraz borok mellett egy késői szüretelésű tételt is készítenek, melynek nevében - "BOTT-rytis" - szinte minden benne van, amit kóstolás előtt tudni kell róla. Jelenlegi meglehetősen kicsiny termőterületükön az aszúkészítés nagy kihívás, így nem is biztos, hogy minden évben sikerül majd Bott-csinálta aszúval előállniuk, de ha minden igaz, jövőre már ebből is palackba kerülhet az első. ![]() A látogatás és a végigkóstolt tételek konklúziójaként bátran elmondhatjuk tehát, hogy Botték fiatalos lendülete, és boraik kimunkáltsága reményt keltő lehet azok számára, akik hisznek még Tokaj-hegyalján az emberközeli léptékű, kézműves borászatok létjogosultságában. További sok sikert kívánunk nekik! http://www.bottpince.hu
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 46264 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Last Updated ( vasárnap, 09 augusztus 2009 ) |
< Prev | Next > |
---|