• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Borok arrow A Dolium Pincészet
A Dolium Pincészet PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapallo G. Gyula   
2009. április 02.
Dolium Pince

 

A Villány-Siklósi borvidék Magyarország legdélebbre fekvő hegyvidékén, a Villányi-hegység fennsíkjain és lejtőin terül el. A vidék ideális mediterrán jellegű klímája és talaja már az ókori Pannonia provincia borszerető római polgárait is megigézte, akik így már ebben a korai időszakban meghonosították itt a szőlőtermesztést és a borkultúrát. Ez a komoly történelmi múlt ihlette a Dolium Pincészet nevét is, mely a rómaiak bortároló edényére utal,  arra a fajta cserépedényre, amit a kortárs görögök amphorának hívtak.

 

 A Dolium Pincészetnek azonban nem csak a neve kölcsönöz történelmi jelleget, hiszen a borászat mintegy 130 éve van ugyanannak a családnak a tulajdonában, így a vendéglátás, a szőlészet és borászat hagyományai, fortélyai apáról fiúra öröklődnek. A villányi pincéikbe ellátogató vendégek 14 különböző (!) védett eredetű minőségi bort kóstolhatnak végig, miközben finom, házias ételekből - ropogósra sült malacból, vagy paraszt fatányérosból - falatoznak és hallgatják a pincegazda történeteit.

Az egyik Dolium pince az ismert és hangulatos villányi pincesoron, a Baross Gábor utca 75. szám alatt található. Az ide látogató érdeklődőket, illetve csoportokat egy 25 fős helyiségben tudják fogadni, míg másik pincéjük a villányi Templomhegy magaslatára épült, ahonnan szép kilátás nyílik az egykori Teleki-pincészet parkjára. Ebben a pincében akár 50 fős csoportoknak is lehetőség nyílik  borkóstolóval egybekötött vacsorán, vagy ebéden részt venni előzetes megbeszélés alapján. A pince 130 éves épülete, az ódon bútorok és a legalább százéves családi fotók tökéletes  hangulatot teremtenek egy vidám, társasági vagy baráti összejövetel megrendezéséhez. A kiváló borok és kemencében sült, finom, hagyományos étkek mellé hangulatos harmonikazenét is hallgathatnak a látogatók.

 

 

 Kapcsolat:

Dolium Pincészet
7773 Villány, Dr. Dombay út. 3. szám
Telefon: 06 30/600-2630
Fax: 06 72/592-082
Borászat, Vendéglátás, Helyfoglalás
E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Borkereskedés
1117, Budapest, Budafoki út 183.
Telefon: 06 1/464-5890
Fax: 06 1/464-5891
E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2009. április 03. )
 
< Előző   Következő >