• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Borok arrow A hónap borásza arrow Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2009. február 02.

Hitvallásuk egyszerű: egyszerű, mint a természet, egyszerű, mint a napsütés.

„A földből, vízből, fényből, levegőből termett érett, zamatos szőlőből olyan borokat készíteni, amelyek tisztán, és őszintén adják vissza a bennük lévő sokszínűséget. Kibontani őket, mint ahogyan a szobrász kibontja a kőből a szobrot. A megszületett borokat felnevelni, kiteljesíteni, majd életük teljében útjukra bocsátani őket. Útjukra bocsátani, hogy az átváltozás, a csoda mindnyájunké lehessen. Hogy megérthessünk, megérezhessünk valamit a teljesség, az élet, a világmindenség nagyszerűségéből. Hogy a bor bennünk is csodát tegyen.”

                                                                                                                                     Vylyan

 

Vylyan Pincészet

A Villány középkori latin nevére keresztelt borászat megálmodói Debreczeni Pál és felesége Mónika 1992-ben telepítették az első ültetvényeket és 1997-ben léptek először boraikkal a hazai piacra. A Vylyan azóta 125 hektáron gazdálkodik és évente mintegy félmillió palack minőségi bort ad el immár nem csak belföldön. A kezdettől fogva tudatosan alakított birtok- és ültetvényszerkezet, a szigorú hozamkorlátozás, a kíméletes és körültekintő szőlőfeldolgozás, valamint nem utolsó sorban a kiváló marketing és brandépítés a birtokot rövid időn belül nem csak Villány, de az ország borászati élmezőnyébe repítette, ahol jelenleg is számottevő húzóerőt képvisel.

Vylyan szőlőbirtok

 Az eredetileg közgazdász-külkereskedő Debreceni Mónika, férje 2004-ben bekövetkezett hírtelen és tragikus halálát követően hű maradt a közös álom megvalósításához és hogy mennyire jól helytáll az óriási birtok irányításában, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Vylyan tavaly elnyerte az igen megtisztelő „Év pincészete” címet itthon, míg a Vinbladet dán szakfolyóirat „A 2008-as év borászatának” választotta igencsak magasztaló szavak mellett.

Vylyan borválogatás

 A Vylyan nem törődve az uniformizálás világtrendjével, mindig is az egyedi, az évjáratok, fajták és termőhelyek sajátos karakterét kidomborító igényes borok elkészítését tartotta szem előtt. Jelenleg, a villányi eredetvédelmi rendszernek és szabályoknak megfelelően két nagy csoportba sorolják boraikat:

Gyümölcsös, könnyedebb Classicus boraik rövidebb érleléssel készülnek, az elsődleges szőlő aromák a meghatározóak, tiszta, egyenes, jól érthető borok. E kategóriával a piacon általában a legfrissebb évjárattal vannak jelen.

Pince

Prémium boraikhoz a legszebb dűlőik legjobb termését választják, válogatják ki. A Prémium boroknál kiemelkedően alacsony a termés (koncentráltak a borok), hosszú az érlelés. Quasi munkájuk eszenciáját mutatják.

Érdemes ellátogatni a borászat kisharsányi központjába ahol a bemutatópince és étterem munkatársai egész évben várják a villányi borok és a mediterrán ízek szerelmeseit.

Elérhetőség:

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet
7800 Kisharsány, Fekete-hegy
Telefon: 72/579-701
Fax: 72/579-702
E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2009. február 21. )
 
< Előző   Következő >