"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Szarvashúsos pite |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2009. január 18. | |
Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk a felforrósított olajon, majd az így kapott zsiradékon megpároljuk a felaprított hagymát. Ezután hozzáadjuk a darált szarvascombot és a zúzott fokhagymát, majd lassan zsírjára pirítjuk az egészet. Ekkor hozzákeverjük a paradicsompürét és a fűszereket, sózzuk, majd egy kevés vízzel felengedve jól összepároljuk.
A felolvasztott levelestésztát egy nagyobb és egy kisebbrészre osztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk mindkét darabot, majd a nagyobbikat elegyengetjük egy kivajazott tortaformában vagy tűzálló tálban. Erre a tésztára rászórjuk a zsemlemorzsát, belehalmozzuk a kihűtött húspépet, elegyengetjük, majd betakarjuk a kisebbdarab tésztával. A tészták széleit összenyomkodjuk, a pite tetejét pedig lekenjük a tojássárgájával majd megszurkáljuk egy kés hegyével, hogy a sütéskor keletkező gőz szét ne repeszthesse. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, majd rövid pihentetést követően baráti kvaterkázáshoz tálaljuk. Borajánló: Szepsy István Szent Tamás Furmintját ajánlom hozzá a 2003-as, vagy 2005-ös évből.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 45084 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2009. január 23. ) |
< Előző | Következő > |
---|