"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Pácolt szarvasbélszín mandulás bundában |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2008. december 13. | |
A szépen lehártyázott bélszínt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, enyhén besózzuk és a szárazon megtört, olajjal elkevert vadpácba helyezzük. Az egy éjszakán át tartó pihentetést követően az olajos pácot kézzel lehúzzuk a hússzeletekről és egy szedőkanál hátával finoman megütögetjük őket, hogy a rostok mégjobban meglazuljanak, de mégse szakadjanak meg.
Az így előkészített húst a hagyományos módon kipanírozzuk, azzal a különbséggel, hogy a zsemlemorzsába belekeverjük a szeletelt mandulát és a barnacukrot is. Végül forró olajban aranysárgára sütjük, ügyelve rá, hogy a mandula meg ne égjen. Köretként zöldsalátát, vagy burgonyapürét adhatunk mellé köretnek, de az áfonya-, vagy kökénylekvár is jól illik hozzá. Borajánló: Egy 2006-os Mátrai Pinot Noir-t ajánlok mellé a Borpalota válogatásából. E bor selymes fűszerességével hozzájárul majd a mandulás szarvasbélszín sokrétű ízvilágához.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 42186 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2008. december 14. ) |
< Előző | Következő > |
---|