There are no translations available "A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Vaddisznókaraj erdei gombamártással |
![]() |
![]() |
![]() |
Written by -ka-pír- | |
kedd, 25 november 2008 | |
There are no translations available
A lehártyázott és csontjáról lefejtett vaddisznókarajt a vadpác-keveréből készített olajos pácba helyezzük 1-2 napra, majd felhevített tapadásmentes serpenyőben hírtelen körbesütjük minden oldalát. Ezt követően sózzuk, borsozzuk és a felaprított vöröshagymával, illetve fokhagymával tűzálló tálba helyezzük. A tetejét meglocsoljuk a pác olajával, alá pedig 2-3 dl vízet öntünk. 160-180 fokon kb. 1 órán keresztül sütjük lefedve, majd rászórjuk a szárított zöldfűszereket és a felaprított gombát, amivel további 20 percig pároljuk.
Ezután vegyük ki a húst a szaftból, amihez adjuk hozzá a tejszínt, a bort, valamint a kb. 0,5 dl vízben elkevert burgonyakeményítőt. Miközben a mártást 8-10 perc alatt beforraljuk, szórjuk bele a felaprított metélőhagymát és ízesítsuk után sóval, illetve fehérborssal. A szeletekre vágott, és gombamártással bőven meglocsolt vaddisznóhoz számos féle sós gombócot, krokettet, burgonyát, vagy rizst adhatunk köretként. Borajánló: Egy kellemes savgerinccel rendelkező 2006-os száraz furmintot ajánlok hozzá a hercegkúti Götz Pincészettől.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 47470 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Last Updated ( kedd, 25 november 2008 ) |
< Prev | Next > |
---|