"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Szarvasbélszín Wellington módra |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Belladonna | |
2008. október 23. | |
A szalonnát finomra vágom, majd az olajon kiolvasztom és megsütöm, végül kiszedem a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékon a megtisztított, lehártyázott szarvasfiléket körbesütöm oldalanként kb. 3-5 perc alatt. Ha ezzel megvagyok, a húst félreteszem hűlni, és a szaftjában megpárolom az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd a szintén jól megaprított erdei gombákat (esetleg sampiont). A ragut a paradicsompürével és a csokor kakukkfűvel főzöm készre, fedő nélkül, hogy a gomba leve el tudjon párologni. Végül sóval, borssal, vörösborral és aprított friss petrezselyemmel fűszerezem, majd a tűzről levéve hagyom hűlni kb. ¼ órán keresztül.
Ezalatt a leveles tésztát kinyújtom akkora darabokra, amibe az 1-2 db bélszínt majd bele lehet szépen göngyölni. A gombához hozzáadom a tojást és a lisztet, majd jó adagot a tészta darab(ok) középvonalába simítok belőle. Erre kerül rá az elősütött hús, a húsra pedig a maradék ragu. Ezután a tésztába göngyölöm az egészet, és tojással megkenve, késheggyel megszurkálva tepsibe helyezem. Addig kell sütni, amíg a tészta burok piros nem lesz. Amikor késznek ítélem, kiveszem a sütőből, és pihentetem 10-15 percen keresztül, hogy a tészta, a ragu és a hús ne váljanak el egymástól. Rendszerint párolt ceruzababbal, spárgával, vagy burgonyakörettel tálalom, és hangulatomtól függően madeira-, vagy Mornay mártást is adok hozzá. Borajánló: E fejedelmi klasszikushoz az Agancsos Pincészet 2004-es évjáratú Kánon Cuvée-jét ajánlom, mely a két cabernet fajta különösen szerencsés frigyéből született.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 44998 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2008. október 23. ) |
< Előző | Következő > |
---|