• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home arrow Wines
Wines
Béres Borászat PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
hétfő, 13 augusztus 2007
There are no translations available

 A Béres Szõlõbirtok és Pincészet 90 hektáros birtoka a tokaji borvidék mértani középpontjában, Erdõbényén, a Bényei medencében fekszik. A területet 2002-ben megvásárló Béres család eltökélt szándéka, hogy a borvidék ezen patinás részén újra csúcsminõségû borok készüljenek, melyek tovább öregbítik a tokaji bor hírnevét hazánkban és szerte a világon. A Béres Cseppel hírnevet szerzett tulajdonosok a természet szeretetét és tiszteletét, a megalkuvás nélküli minõségre való törekvést és az állandó újító kedvet hozták magukkal a borászatba.

A birtok Erdõbénye határában található. Ezen a tájon a szõlõ õshonos nõvény, melynek bizonysága, hogy innen került elõ a miocénkori õsszõlõ, a Vitis Tokaiensis levelének sok millió éves megkövült lenyomata. A község egyike Tokaj-Hegyalja legrégebbi településeinek, melyet a honfoglalás óta magyar faluként tartanak számon és elsõ írásos említése 1404-bõl származik. A település egykor a tokaji bor elõállításának egyik központja volt.

Last Updated ( hétfő, 19 május 2008 )
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 82 - 82 of 82