Írta: Kende
|
2008. november 10. |
80 dkg sütőtök- 2 db paradicsom
- 1 nagy fej hagyma
- 5 dkg vaj
- 4 dl erőleves
- 1 dl fehérbor
- 1 dl tejszín
- 5 dkg füstölt sajt
- 10 dkg szarvassonka, vagy serrano
- késhegynyi szerecsendió
- 1 kis csokor petrezselyem a díszítéshez
- só, bors
A megtisztított és kockára vágott sütőtököt a vajon megfuttatott hagymakarikákra szórjuk, hozzáadjuk a negyedbe vágott paradicsomokat és annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük az egészet. Ezután leturmixoljuk az egészet, majd felöntjük az erőlevessel és visszaforraljuk. Ízlés szerint adunk hozzá reszelt szerecsendiót, frissen tört feketeborsot és sót, majd a reszelt füstöltsajttal és a tejszínnel gazdagítjuk.
|
Utolsó frissítés ( 2008. november 10. )
|
Írta: -ka-pír-
|
2008. október 21. |
20 dkg szegfűgomba- 10 dkg vargánya
- 2,5 dkg vaj
- 1 cs leveszöldség
- 1 marék zöldborsó
- 1/2 db zellergumó
- 5 db dió
- 2 db tojás
- 2 ek búzadara
- 2 ek liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk majoránna
- 1 kk bazsalikom
- 1 ek olaj
- 1 ek gombapor
- 1 db szerecsendióvirág
- 1 ek petrezselyemzöld
- 1 cs kakukkfű
- 2 szál zöldhagyma
- só, bors
A felforrósított vajon megpároljuk a karikára vágott leveszöldséget és a felkockázott zellergumót, közben sózzuk, borsozzuk, valamint hozzáadjuk a csokor kakukkfüvet. Ezután rászórjuk a zöldborsót és a szegfűgombát, valamint a szeletekbe vágott vargányát és felöntjük annyi vízzel, ami jól ellepi és mérsékelt lángon tovább főzzük. Amíg az összetevők megpuhulnak, elkészítjük a gombás-diós grízgaluskát az alábbi módon: |
Utolsó frissítés ( 2008. október 22. )
|
|
Írta: Esther
|
2008. augusztus 24. |
30 dkg brokkoli- 15 dkg burgonya
- 1 dl tejszín
- 1 dl fehérbor
- 5 dkg parmezán
- 1 kk bazsalikom
- só, fehérbors
A burgonyát és brokkolit megtisztítjuk, majd apró kockáta vágjuk és a fokhagymával együtt feltesszük főni annyi vízben, amennyi a zöldségeket éppen ellepi. Ha a főzelékfélék megpuhultak, a lével együtt leturmixoljuk az egészet, majd hozzáadjuk a tejszínt, a fehérbort és a reszelt parmezánt is. Sóval, fehérborssal és kevés morzsolt bazsalikommal ízesítjük.
|
Utolsó frissítés ( 2009. október 24. )
|
|
Írta: -ka-pír-
|
2008. június 03. |
0,5 kg szarvas comb, vagy lapocka- 1 dl libazsír, vagy olaj
- 2 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 db burgonya
- 4 db sárgarépa
- 30 dkg ceruzabab, vagy zöldbab
- 1 ek liszt
- 2 dl tejföl
- 2 ek tárkonyecet
- 2 tk csombor
- 2 tk csemegepaprika
- kis darab sonka, vagy szalonnabőr
- só
A kisebb kockákra vágott húst lepirítjuk a zsiradékon, majd hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, és összepároljuk a két alapanyagot. Ha ezzel magvagyunk, megszórjuk a paprikával, és felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Mikor a hús már csaknem megpuhult, beletesszük a kockáravágott burgonyát, a felkarikázott sárgarépát, a felébe-, harmadábavágott zöldbabot és a zúzott fokhagyma nagyibbik felét, sózzuk, majd felöntjük bőven vízzel. |
Utolsó frissítés ( 2008. augusztus 04. )
|
|
Írta: Fehérvári Vivien
|
2008. május 16. |
2 db kígyóuborka- 8 dl kefir
- 4 szelet szarvas sonka vagy pancetta
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek méz
- 1 kis csokor kapor
- 1 csipet só
Az uborkákat megpucoljuk, hosszában négyfelé vágjuk és a belső, éretlen magházat kivágjuk. Az uborka húsát ezután kockacukor nagyságú darabokra aprítjuk, és 4 leveses csészébe porciózzuk. Ezután az uborkák kivágott magházát, a késlappal megtört fokhagymát, a mézet és a hideg kefirt alaposan összeturmixoljuk egy késhegynyi sóval, majd a végén hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a finomra vágott kaprot. Az így elkészített levest az uborkakockákra öntjük, a tetejére pedig apróra vágott szarvas sonkát vagy pancettát szórunk. Utóbbiakat a jobb húsboltokban, vagy csemegeüzletekben tudjuk beszerezni. |
Utolsó frissítés ( 2008. augusztus 06. )
|
|
Írta: -ka-pír-
|
2008. február 05. |
1 közepes fej kelkáposzta- 2 fej vöröshagyma
- 1 kanál sertészsír
- 4-5 db burgonya
- 2 dl tejföl
- 2 dl aludttej/joghurt
- 2 dl száraz fehérbor
- 20-30 dkg füstölt kolbász
- örölt kömény
- örölt bors
- 1 ek liszt
- só
- 1 ek. tárkony
A hagymát elõbb vágjuk félbe, majd szeleteljük fel vékony csíkokra és pároljuk meg a felolvasztott zsíron. Ezután hozzáadhatjuk az apróbb kockákra vágott burgonyát, amit jól megsózunk, borsozunk és felengedünk kb. egy liter vízzel. Amikor kezd felforrni, szórjuk bele a vékony csíkokra vágott káposztát, öntsük rá a bort és fedõ alatt pároljuk addig, amíg a káposzta kb. a felére össze nem esik. |
Utolsó frissítés ( 2008. március 02. )
|
|
|
|
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>
|
Eredmények 21 - 30 / 32 |