Written by -ka-pír-
|
csütörtök, 25 december 2014 |
There are no translations available
 - 2 üveg (1,5 liter) vörösbor
- 20 dkg barnacukor
- 2 db Earl Grey tea filter
- 4 db ujjnyi fahéj
- 1 db vaniliarúd
- 5 db csillagánizs
- 5 db kardamom termés
- 1 ek egész szegfűszeg
- 2 dl portorico rum
Egy megfelelő méretű fazékban a cukorból 2-3 dl borral szirupot főzünk. Ebbe beledobjuk a cimkéjétől megszabadított teafiltereket és a fűszereket (a vaniliát hosszában kettévágva, a kardamomot pedig kissé megtörve), amelyekkel további 2-3 percig forraljuk a szirupot. Ezután felöntjük a maradék borral, lefedjük, és az egészet gyöngyözésig forrósítjuk, de nem forrajuk fel teljesen, hogy a borban levő alkoholt ne párologtassuk el. |
Last Updated ( csütörtök, 25 december 2014 )
|
|
Written by Kapalló G. Gyula
|
vasárnap, 21 december 2014 |
There are no translations available
- 1 kg vaddisznó lapocka
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 30 dkg kukoricakása (nagy szemű)
- 30 dkg füstölt sertéstarja
- 1 fej savanyított káposzta
- 1 kg savanyú káposzta
- 3 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek pirospaprika
- 1-1 tk őrölt fekete és fehérbors
- 1-1 tk őrölt rozmaring és borsikafű
- 1 db tojás
- 0,5 l paradicsomsűrítmény
- 1,5 ek só
- 2 ek zsír
A vaddisznó lapockáját a szalonnával, 1 fej vöröshagymával és a fokhagymagerezdekkel együtt ledaráljuk, majd jól összekeverjük a tojással, a nagyszemű kukoricakásával, 1 evőkanál sóval, 1 evőkanál pirospaprikával és a többi fűszerrel. Ezután a megmaradt két fej vöröshagymát felszeleteljük és a felhevített zsiradékon, fél evőkanál sóval elkezdjük megfonnyasztani. Ha ezzel megvagyunk, a hagymát levesszük a tűzről és meghintjük egy evőkanálnyi pirospaprikával, majd átszedjük egy tűzálló cserépfazékba és befedjük 2 maréknyi savanyúkáposztával.
|
Last Updated ( hétfő, 22 december 2014 )
|
|
Written by Kapalló G. Gyula
|
péntek, 19 december 2014 |
There are no translations available
- 1 üveg félédes furmint
- 2 ek porzselatin
- 3 ek méz
- 1 marék mazsola
A bort egy megfelelő méretű lábasban elkezdjük melegíteni, majd amikor már langyos, hozzáadjuk a zselatint és folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön forrásig hevítjük, de nem hagyjuk hogy egészen felforrjon. Ekkor levesszük a tűzről és kicsit hagyjuk hűlni. Ezután adjuk hozzá a mézet, és a keveréket porciózzuk ki hideg vízzel kiöblített tálkákba, amelyekeben előzőleg elosztottuk a megmosott mazsolát. Hideg helyen hagyjuk megdermedni és pihenni legalább egy éjszakán át, majd a gyümölcszselékhez hasonlóan, kistányérra kiborítva szervírozzuk. |
Last Updated ( péntek, 19 december 2014 )
|
|
Written by -ka-pír-
|
vasárnap, 14 december 2014 |
There are no translations available
- 50 dkg lencse
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-3 szál sárga- és fehérrépa
- 2 db burgonya
- 2 babérlevél
- 5 szem szegfűszeg
- 1 liter húsleves
- 5 dl paradicsomlé
- só, bors
- 25 dkg füstölt szarvaskolbász
A lencsét beáztatjuk néhány órára, majd felforraljuk és leöntjük a vizet róla. Az egyik vöröshagymát egészben hagyjuk és beleszurkáljuk a szegfűszegeket. A másik vöröshagymát és a fokhagymákat apró kockákra vágjuk, a zöldségeket és a kolbászt karikára, míg a krumplit kockára. Egy nagyobb lábasba beleteszünk minden hozzávalót, felöntjük a levessel, a paradicsomlével és annyi vízzel amennyi jól ellepi az egészet. Sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük és fedő alatt készre főzzük. Friss házikenyérrel tálaljuk. |
Last Updated ( vasárnap, 14 december 2014 )
|
|
Written by Kapalló G. Gyula
|
szombat, 06 december 2014 |
There are no translations available
- 1 db nyúl
- 5 dkg szárított vagy 25 dkg fagyasztott kucsmagomba
- 30 dkg gyöngyhagyma
- 2 ek olaj
- 5 dkg vaj
- 2 szál rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 üveg rizling
- só, bors
- 1 csokor snidling
A felhevített olajban felolvasztjuk a vajat, beledobjuk a rozmaringágakat és ebben megpirítjuk a feldarabolt nyúl minden részét. Ezután sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a megtisztított gyöngyhagymákat és a felszeletelt fokhagymát, majd a lábasba öntjük az egész üveg bort. A serpenyőt lefedjük alufóliával, és az előmelegített sütőbe helyezzük, ahol kb. másfél óra alatt puhára pároljuk a nyulat. |
Last Updated ( szombat, 06 december 2014 )
|
|
|
|
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>
|
Results 50 - 58 of 399 |