"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Borban párolt nyúl kucsmagombával |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapalló G. Gyula | |
2014. december 06. | |
A felhevített olajban felolvasztjuk a vajat, beledobjuk a rozmaringágakat és ebben megpirítjuk a feldarabolt nyúl minden részét. Ezután sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a megtisztított gyöngyhagymákat és a felszeletelt fokhagymát, majd a lábasba öntjük az egész üveg bort. A serpenyőt lefedjük alufóliával, és az előmelegített sütőbe helyezzük, ahol kb. másfél óra alatt puhára pároljuk a nyulat.
Ekkor levesszük a fóliát az edényről és beletesszük az előzőleg vízben áztatott szárított-, vagy felolvasztott mirelit kucsmagombát, majd fedő nélkül (a légkeverést kikapcsolva) még további 12-15 percig pirítjuk a sütőben az egészet. Tálaláskor apróra vágott snidlinggel szórjuk meg a húst és tetszés szerinti körettel adjuk asztalra. Borajánló: Stílszerűen egri olaszrizlinget vagy valamilyen dűlőszelektált rizlingválogatást fogyasszunk hozzá 2012-ből.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 64930 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2014. december 06. ) |
< Előző | Következő > |
---|
Hódítás
Szinbádék
Bűvös Szakács
Művelt Alkoholista
Kicsi Vú
Gasztro.blog.hu
Gasztro.miner.hu