• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Borok arrow A hónap borásza arrow Légli Ottó Borászata
Légli Ottó Borászata PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2011. július 01.
Légli OttóAki olvassa a Bor és Vadat, talán kivétel nélkül mindenki tudja, hogy Légli Ottó kapta a Magyar Bor Akadémia által gondozott Év Bortermelője 2010 címet. Az elismerés nem egy bor kiváló minőségének szól, hanem a nyertes több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért adományozzák.
 
Az egykor a Kertészeti Egyetem Főiskolai Karán diplomázott, 51 éves balatonboglári borásszal édesapja, édesanyja szerettette meg a szőlőművelés, borkészítés mesterségét. Pályafutását a Balatonboglári Állami Gazdaság Kísérleti Telepének vezetőjeként kezdte, majd 1989-ben saját borászatot alapított, amelyet jelenleg is vezet.
Légli Ottó és felesége
A családi birtok jelenleg 33 hektáron gazdálkodik, évi 1200 hektoliter borának 90 százalékát magyar borkedvelők fogyasztják el, a többi Nagy Britanniában, az USA-ban és Szlovéniában kerül értékesítésre. 
 
Szőlőterületeik Balatonboglár Borvidéken a Somogyi-dombság Balaton közeli lankáin találhatóak. A változatos felszínű, védett, meleg domboldalakon, magas mész és agyagtartalmú lösztalajon, érett, zamatos, harmonikus borok teremnek.
 
Légli Ottó ars poeticája: Célunk, hogy boraink a természetes értékek, mint gyümölcszamatok, savak, üdeség, és a tudatos, felelős emberi munka, mind teljesebb harmóniájának kifejezői legyenek.

Nem élhetek muzsikaszó nélkülA birtokon található fajtaösszetétel: Chardonnay 7,7 ha, Olaszrizling 5 ha, Rajnai Rizling 4,8 ha, Sauvignon Blanc 3,6 ha, Pinot Noir 4 ha, Merlot 2 ha, Kékfrankos 1 ha, Pinot Blanc 0,5 ha, Rizlingszilváni 0,4 ha, Muscat Ottonel 0,3 ha, Irsai Olivér 0,3 ha, Zenit 0,3 ha, Zöldveltelini 0,2 ha, rekonstrukció alatt 2,9 ha.

A Légli Szőlő és Bortermelő Gazdaság nagy örömmel várja személyesen is a borbarátokat előzetes bejelentkezés alapján, egyedileg is összeállítható kóstoló sorral és finom borkorcsolyákkal, Balatonbogláron, az Árpád u. 47.szám alatt. A kóstolóteremben 35 - 40 főt tudnak fogadni.

Bejelentkezés:
Légli Szőlő és Bortermelő Gazdaság 8630 Balatonboglár, Árpád u. 47.

E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges   |  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
Honlap: www.legliotto.hu

Légli Ottó: 06 30 22 66 917
Noé Boglárka: 06 30 49 68 047
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2011. július 01. )
 
< Előző   Következő >