• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Borok arrow A hónap borásza arrow Bárdos és Fia Pincészet
Bárdos és Fia Pincészet PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2010. június 09.
Gyöngyösön a farkasmályi pincesor története hosszú évszázadokra nyúlik vissza. Az első pincéket az 1700-as években francia hadifoglyok vájták ki a Sárhegy andezittufa kőzetéből. E pincék a helyi szőlőbirtokosok és borkereskedők tulajdonában csakhamar igen fontos szerepet kezdtek el betölteni a Mátrai borvidékről származó kiváló borok kereskedelmében. E tendencia szerencsére napjainkra is jellemző, hiszen akik mátrai borokat akarnak kóstolni, azok többnyire először a farkasmályi pincesorra látogatnak el.
 


Itt, a 22. szám alatt található a Bárdos és Fia Pincészet is, ahol Bárdos Benjámin és fia Tamás segítenek a szőlőnek borrá válni. A családi borászat Nagyrédén feldolgozott szőlőjéből hűtéses irányított erjesztéssel készült új borok kerülnek e pincébe, majd a kezelések, illetve egyes fajták esetében a Barrrique hordós érlelést követően itt kerülnek lepalackozásra. Az ideális pinceklíma a kiemelkedő évjáratú palackos borok hosszantartó tárolását teszi lehetővé, ezért hoztak létre külön egy palackos érlelő pinceágat is.A Farkasmály 22. szám alatt található pince és borház a látogatók számára is nyitott, így a valóságos környezetben tekinthető meg, hol készülnek a Bárdos borok. Ugyanitt lehetőség van különböző borsorok kóstolására, sőt a termelt fajták évjáratonkénti kóstolására is.
 

 
Ha pedig már ott vagyunk,  a borkóstoláshoz különböző hideg ételeket is fogyaszthatunk, de tájjellegű meleg ételspecialitásokat is kaphatunk előzetes egyeztetés alapján. A pincészet maximum 50 fős csoportok kiszolgálását vállalja, és a nyitvatartása is meglehetősen korlátozott, (péntek-szombat 10.00-18.00-ig) de kiemelkedő minőségű boraik miatt mindenképpen érdemes hozzájuk egy kóstolóra betérni.Elérhetőség:

Bárdos és Fia Pincészet Bt.
Farkasmály 22. Pince
Levelezési cím: 3214 Nagyréde Gyöngyösi út 15.
Telefon: (36) 20 455 7432
Fax: (36) 37 373 231

e.mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2010. június 09. )
 
< Előző   Következő >