There are no translations available "A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Bárdos és Fia Pincészet |
![]() |
![]() |
![]() |
Written by Kapalló G. Gyula | |
szerda, 09 június 2010 | |
There are no translations available Gyöngyösön a farkasmályi pincesor története hosszú évszázadokra nyúlik vissza. Az első pincéket az 1700-as években francia hadifoglyok vájták ki a Sárhegy andezittufa kőzetéből. E pincék a helyi szőlőbirtokosok és borkereskedők tulajdonában csakhamar igen fontos szerepet kezdtek el betölteni a Mátrai borvidékről származó kiváló borok kereskedelmében. E tendencia szerencsére napjainkra is jellemző, hiszen akik mátrai borokat akarnak kóstolni, azok többnyire először a farkasmályi pincesorra látogatnak el. ![]() Itt, a 22. szám alatt található a Bárdos és Fia Pincészet is, ahol Bárdos Benjámin és fia Tamás segítenek a szőlőnek borrá válni. A családi borászat Nagyrédén feldolgozott szőlőjéből hűtéses irányított erjesztéssel készült új borok kerülnek e pincébe, majd a kezelések, illetve egyes fajták esetében a Barrrique hordós érlelést követően itt kerülnek lepalackozásra. Az ideális pinceklíma a kiemelkedő évjáratú palackos borok hosszantartó tárolását teszi lehetővé, ezért hoztak létre külön egy palackos érlelő pinceágat is. ![]() A Farkasmály 22. szám alatt található pince és borház a látogatók számára is nyitott, így a valóságos környezetben tekinthető meg, hol készülnek a Bárdos borok. Ugyanitt lehetőség van különböző borsorok kóstolására, sőt a termelt fajták évjáratonkénti kóstolására is. ![]() Ha pedig már ott vagyunk, a borkóstoláshoz különböző hideg ételeket is fogyaszthatunk, de tájjellegű meleg ételspecialitásokat is kaphatunk előzetes egyeztetés alapján. A pincészet maximum 50 fős csoportok kiszolgálását vállalja, és a nyitvatartása is meglehetősen korlátozott, (péntek-szombat 10.00-18.00-ig) de kiemelkedő minőségű boraik miatt mindenképpen érdemes hozzájuk egy kóstolóra betérni. ![]() Elérhetőség: Bárdos és Fia Pincészet Bt. Farkasmály 22. Pince Levelezési cím: 3214 Nagyréde Gyöngyösi út 15. Telefon: (36) 20 455 7432 Fax: (36) 37 373 231 e.mail:
This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 60696 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Last Updated ( szerda, 09 június 2010 ) |
< Prev | Next > |
---|