• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Borok arrow A hónap borásza arrow A Homoky Család Pincészete
A Homoky Család Pincészete PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2010. május 15.
A nemesi múlttal rendelkező Homokyak Tállyán tősgyökeresnek számítanak, a feljegyzések szerint 1886-tól foglalkoznak szőlőtermesztéssel és borászattal. A II. Világháborút követően a család több száz holdas birtoka államosításra került, csupán a szülői ház, a pince és néhány sor szőlő maradt meg belőle.
 

Jelenleg a 4. generációs Homoky András gazdálkodik a családi szőlő területen, aki az 1970-es években kezdett el szőlőtermeléssel foglalkozni hivatásszerűen. A rendszerváltást követően a régi családi birtokból 8 hektárnyit sikerült visszavásárolnia, jelenleg ezen termel szőlőt, és további 20 hektárnyi termőterületről vásárol fel jó minőségű alapanyagot tradicionális tokaji borok elkészítéséhez.
 

A szőlők mind a legkiválóbb tállyai dűlőkben terülnek el. A pincészetben folyó szőlőfeldolgozás, erjesztés, tárolás, érlelés valamint a borkezelés a tradicionális szabályokat, és a jelenkor elvárásait ötvözi. A pincerendszer-Tállya község centrumában helyezkedik el, a Homoky család  régi uradalmi birtokán, mely 7 ágból áll, kora a török időkig nyúlik vissza, a falait vastagon borítja a nemespenész.
       

Homokyék jelenleg 3 helyszínen 32 fő elszállásolását is biztosítani tudják 2,3,4,5 ágyas szobákban. Borkóstolók, borvacsorák, pincebemutatók rendezését előzetes bejelentkezés alapján vállalják.
 


Kapcsolat:

Cím: 3907 Tállya , Rákóczi u. 49.sz.

Telefon/Fax: 36-47 - 398 - 028
Mobil:     +36 - 30 - 670 - 32 - 58
      +36 - 30 - 249 - 18 - 88

E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2010. május 20. )
 
< Előző   Következő >