• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Borok arrow Maul Pince
Maul Pince PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Koren István   
2009. szeptember 02.

A Maul pincészet a vörösbor magyarországi fővárosában, Villányban található. 2009-ben tízéves, feltörekvő vállalkozásuk a kézműves borászat nemes és Villányban régóta élő hagyományait elegyíti a korszerű borászati módszerekkel. A borvidék legjobb dűlőiből származó, terméskorlátozott szőlőtermésből nagy odafigyeléssel készítik minőségi boraikat.


Kínálatukban megtalálható a borvidékükön is otthonos Chardonnay, illetve a világfajták közé tartozó kékszőlőből készült különféle borok. A Villányban legelterjedtebbnek számító Portugiesertől kezdve a csúcsminőségű Virgo-sorozat tagjaiig számos díjazott vörösbort készítettek az évek során. Egyedi házasításaik ugyancsak figyelmet érdemlőek.

A Maul Pincészet 1998-ban családi vállalkozásként alakult. A Maul családi pince egyike Villány város ígéretes, fiatal vállalkozásainak.

 


A szőlészet-borászat mellett jelentős szerepet vállalnakk a borturizmusban, hasonlóan a környékbeli termelőkhöz. Villány város főutcáján elhelyezkedő pincesoron kialakított borozójuk a legszebb és leghangulatosabb pinceborozók közé tartozik, amely a korábbi présház részből került átalakításra.
A bordivatot - a tradicionális borkészítésre alapozva - követik, miközben megőrzik a bor hagyományos, sajátos arcát. Mindezt szigorú terméskorlátozással, a fogyasztó igényét messzemenően szem előtt tartva. A modern technológia mellett azokat a borkészítési hagyományokat is alkalmazzák, amelyek generációk óta apáról-fiúra szálltak.

 
"A szőlőtőkén csak az teremjen, ami tökéletesen kifejezi a termőhely minőségpotenciálját."

A borturizmus mellett az utóbbi években fokozatosan növelik palackozott boraik mennyiségét, ezért a 4 hektár saját termőterületről származó szőlőtermést - rokonsági, valamint ismeretségi körökből - vásárolt mennyiséggel bővítetik.

 

Cím: 7773 Villány, Baross G. u. 39/a
Telefon: (72) 592 064
E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
Web: maul.hu

 

Trackback(0)
Hozzászólások (3)add
0
...
Írta: Kata , 2009., szeptember 08
És a borok mellett az ételek is kimondottan finomak, tavaly személyesen is meggyőződhettünk róla!
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
0
...
Írta: béjé , 2009., szeptember 09
Emberek! A 2006-os és a 2007-es Lator aranyat kapott az Országos Borversenyen! Ki ne hagyjátok, állati jó anyagok! smilies/cheesy.gif
www.maul.hu
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
62
...
Írta: Selion , 2009., szeptember 10
Emberek! A 2006-os és a 2007-es Lator aranyat kapott az Országos Borversenyen! Ki ne hagyjátok, állati jó anyagok!


Épp a hétvégén szeretném megkóstolni a 2007-es Latort! smilies/wink.gif
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2009. szeptember 09. )
 
< Előző   Következő >