• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Borok arrow A hónap borásza arrow Juhász Pincészet
Juhász Pincészet PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2009. május 03.
A Juhász testvérek tradicionális pincészete a szép és komoly borok létrehozását tűzte ki célul, melyeket az odafigyelés és különleges gondosság jellemez a telepítéstől a tölgyfahordós érlelésen át a palackba kerülésig.

Juhász Testvérek

A két testvér által létrehívott Juhászvin Kft. 1996-ban alakult családi vállalkozásként az egri történelmi borvidéken. Jelenleg 40 hektár saját, és 100 hektár integrált szőlőterületen dolgoznak, melyről éves szinten összességében kb. 15.000 mázsa szőlőt dolgoznak fel és 10.000 hl bor készül. Az országos viszonylatban is nagynak mondható szőlő- és borgazdaságban a világfajtákon kívül természetesen nagy hangsúlyt fektetnek az egri borvidékre jellemző, illetve hungarikum fajták szigorú hozamkorlátozás mellett történő termelésére is.
Paptag
 A Juhász testvérek megfogalmazott célja, hogy egyedi karakterű, alacsony termésátlagú szőlőből készült minőségi borokat állítsanak elő elsősorban az igényes magyar borkedvelő közönség számára. Az e filozófia mentén készített borok, az esetenként több éves tölgyfahordós, illetve palackos érlelés ellenére is a legtöbb hazai borfogyasztó számára elérhető áron kerülnek a szaküzletek, vinotékák polcaira, tehát közkeletű kifejezéssel élve ár-érték arányuk kifejezetten jónak mondható, amit mi magunk is nagyon dícséretesnek tartunk.
 
A családi pincészet jelen pillanatban az egri borvidéken a legnagyobb, mintegy 15.000 hl-nyi magákézben lévő tárolókapacitással rendelkezik, amelyből igen jelentős rész, 8.500 hl-nyi hagyományos ászokhordó. A modern, EU minősítésekkel is rendelkező feldolgozó berendezések révén e tárolókapacitás évről-évre 100%-0s kihasználtsággal működik és folyamatosan biztosítja a végül palackokba kerülő borok jogosan elvárható első osztályú minőségét.

Maga a riolittufába vájt feldolgozó és érlelőpince az egri Kőlyuk pincesoron található 5 db, kb. 150-200 m hosszúságú pinceágból áll, melyeket keresztfolyosók kötnek össze. Itt találhatóak egyébiránt a kazamatás elrendezésű palackos érlelők is.

A pince

A Juhász Pincészet előzetes egyeztetés alapján látogatható. A csoportok részére igény szerint szerveznek borkóstolóval és  vacsorával egybekötött pincelátogatást, melyhez természetesen szakvezetést is biztosítanak. A tradicionális pincészetben a látogatók így megismerkedhetnek a borkészítés fortélyaival, a tölgyfahordós érlelésen keresztül a palackba kerülésig, és megtekinthetik a borvidék egyik legnagyobb, működőképes ászokhordós térrel rendelkező pincészetét. A látogatás után a távolabbról érkező vendégek részére a pincészet egerszalóki Anna Panziójában kínálnak lehetőséget rendkívül kedvező árakon az éjszakai pihenésre.

Kapcsolat:
Juhászvin Kft.
3394 Egerszalók, Széchenyi út 79.
Tel.:
Juhász Attila 20/9268-529
Juhász Péter  20/9731-770
Fax:
36/474-222
Email:  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2009. május 05. )
 
< Előző   Következő >