• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home arrow Wines arrow White wines arrow A Béres Borászat Borai
A Béres Borászat Borai PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
hétfő, 13 augusztus 2007
There are no translations available

 Tokaji Aszú 6 puttonyos, Lõcse dûlõ 2003
Exclusive Selection

A Lõcse dûlõbõl származó, aranysárga színû, fényes csillogó bort nevezhetjük az ünnep borának is, hiszen a hatputtonyos aszú talán a magyar gasztronómia csúcspontja. Illata összetett és sokat sejtetõ. Elsõdlegesen a kajszi mellett a méz, valamint a mezei virágok porának illata jelenik meg benne. Súlyos, lassú forgása jelzi, hogy koncentrált, testes, magas cukortartalmú nedû van poharunkban.  A csiszolt és mégis élénk, a fahordós érlelés alatt lekerekedett savak egyensúlyban tartják. A bor tüzes, érett, rendkívül hosszú utóízzel zárul és adottságainak köszönhetõen még hosszú évekig érlelhetõ.

 Tokaji Aszú 5 puttonyos, Lõcse dûlõ 2003
Exclusive Selection

A birtok elsõ aszúja, a minden szempontból kiváló 2003-as évjáratból, a kiváló adottságú Lõcse dûlõbõl származik. Illatában aszalt gyümölcsök, kajszibarack és füge dominálnak, kóstoláskor újfahordós érleléssel megtámasztott harmonikus savak, hosszú fûszeres, aszalt gyümölcsös utóíz, szép lecsengés jellemzik a bort. Magas cukortartalma és fiatalkora ellenére is hihetetlenül elegáns, harmonikus bor, melyet libamájhoz, kifejezetten édes desszertekhez ajánlunk, de „szivarborként” önmagában is fogyasztható.

 Száraz Szamorodni, Lõcse dûlõ 2003
Exclusive Selection

száraz

A Béres Szamorodni az évtized kiemelkedõ évjáratának szülötte, a birtok sikeres 2003-as borainak fahordóban hosszabb ideig érlelt nagy testvére. A bor aranyló, világos-aranysárga színnel köszön be a pohárba. Finom illatában megtaláljuk a botrytises borok minden sajátosságát, melyet teljessé kerekít a hosszabb fahordós érlelésbõl származó, a szamorodnira jellemzõ zöld diós karakter. Határozott vonalú savak, koncentrált ásványosság és szamorodni technológiai jelleg, egyensúlyos tûz, masszív struktúra. Mindent tud, amit egy száraz szamorodninak tudnia kell! Kiemelkedõen alkalmas aperitifnek, de ajánlhatjuk erdei gombás ételekhez, tokányokhoz.

 Tokaji Sárgamuskotály 2006
Premium Selection
száraz

A száraz sárgamuskotály intenzív illatával ejti rabul a fogyasztóját. A bodza és a szõlõ elsõdleges illata mellett érezzük a tokaji borokra jellemzõ finom ásványosságot is. Ízében a gyümölcsök, citrusok dominálnak. Friss savai üdévé, könnyen fogyaszthatóvá teszik. Kiváló aperitif lehet, de könnyû, natúr, szárnyas ételekhez is ajánljuk.

 Tokaji Sárgamuskotály 2006
Classic Selection
száraz

A száraz sárgamuskotály intenzív illatával ejti rabul a fogyasztóját. A bodza és a szõlõ elsõdleges illata mellett érezzük a tokaji borokra jellemzõ finom ásványosságot is. Ízében a gyümölcsök, citrusok dominálnak. Friss savai üdévé, könnyen fogyaszthatóvá teszik. Kiváló aperitif lehet, de könnyû, natúr, szárnyas ételekhez is ajánljuk.

 Tokaji Furmint 2005
Premium Selection

száraz

Elegáns, kiegyensúlyozott, koncentrált, jó egyensúlyú, ásványos, a termõtáj íz-lenyomatát határozottan megmutató bor, mely jelentõs érlelési potenciállal rendelkezik. Kóstolásakor a furmintra jellemzõ mandulavirág illat jelenik meg elõször, majd kicsit késõbb jelentkezik egy finom, vaníliás benyomás, mely az újfahordós érlelésbõl származik. Az évjáratra jellemzõ érett savak hosszú, intenzív lecsengést adnak a bornak. Méltó folytatása a Béres Szõlõbirtok emlékezetes 2003-as Furmintjának, mely számos elismerést nyert hazai és nemzetközi borversenyeken. Javasoljuk markáns fehérhúsokhoz, tejszínes-gombás mártással készült ételekhez, csülökhöz, káposztás húsételekhez.

 Tokaji Cuvée 2004
Premium Selection
édes

Furmint és Hárslevelû fajták késõi szüretelésébõl származó, botrytises szemeket is tartalmazó „szüreti cuveé”, mely hagyományos szamorodni technológiával készült. Szárazanyag-tartalma és 150 g/liter feletti cukra alapján akár fiatal 6 puttonyos aszúnak is tekinthetnénk. Illatában a túlérésre jellemzõ kajszi és füge jelennek meg, melyek az egyéves fahordós érlelés alatt kiegészültek a hordó finom vaníliás aromáival. A 2004-es évjáratra jellemzõ lendületes savak és a magas cukortartalom szép harmóniában vannak egymással. Határozott kontúrú, egyensúlyos, kiemelkedõen elegáns bor. Testességének köszönhetõen a pohárban olajos, méltóságteljes, lassú mozgású. Valódi csemegebor, melyet kifejezetten édes desszertek kísérõjeként, de akár önmagában, az étkezés megkoronázásaként is fogyaszthatunk.

 Tokaji Hárslevelû 2005
Classic Selection
száraz

A száraz Hárslevelû szinte ritkaságnak számít, hiszen ebbõl a fajtából többnyire félédes és édes borok készülnek. A 2005-ös száraz Hárslevelû illatában és ízében egyaránt a gyümölcsösség dominál. Ízeiben az élénk, hársas fajtajegy és az ásványos tokaji karakter a meghatározó, de kóstolásakor a citrusos jelleg is szembetûnõ. Lendületes, ropogós, tartalmas bor kerül poharunkba. Ajánljuk rántott húsokhoz, vagy sós mártással készült tésztaételekhez.

Tokaji Késõi Szüretelésû Hárslevelû 2005
Classic Selection
félédes

A kései Hárslevelû alapanyagát az átlagos szüreti idõponttól késõbb szüretelt, túlérett, töppedt szõlõ adta, melybe aszúszemek is kerültek. A bor kóstolásakor a határozott fajtajelleg tûnik ki elõször, melyet az akác, a kamilla és a gyümölcsvirágok intenzív, kavarogó illatkötege kísér. A késõi szüret eredményeként a bor több mint 30 g maradék cukorral rendelkezik, ez igazán elegánssá, széppé teszi. Az illatban megjelenõ gyümölcsök ízben is tükrözõdnek, így egyensúlyos, telt hatású, könnyen fogyasztható, barátságos bor. Íz és aroma világa miatt jól kiegészíti az édes-mártásos fehérhúsokat, vagy a könnyû gyümölcsös desszerteket.

Tokaji Furmint, Lõcse dûlõ 2004
száraz

Hûvös szeptembert követõ napos október érlelte finoman a fürtöket. A november elején szüretelt szõlõ kíméletes feldolgozás után fahordókban erjedt, majd a bor 5 hónapig ott érlelõdött. Illatában elegánsan jelenik meg a gondosan válogatott fahordók vaníliás illata. Testes, hosszú bor. Minerális utóízét percekig érezzük a szánkban.
Fehér húsokkal és sajtokkal kiválóan kiegészítik egymást. A bor jelentõs érlelési potenciállal rendelkezik.

Tokaji Késõi Szüretelésû Hárslevelû, 2003
félédes

November elején szüretelt, túlérett, részben töppedt szõlõbõl származó késõi szüretelésû félédes fehérbor. Magán hordozza a hárslevelû fajtajellegét, illatával akácvirágra, trópusi gyümölcsökre emlékeztet. Elegáns savait 30 g természetes maradék cukor ellensúlyozza. Hosszú utóízét percekig érezzük a szánkban. 2004-ben a Tokaji Borbarátnõk Bora. Édeskés mártással készült húsok, halak, meleg édes tészták mellé javasoljuk. Kiváló kísérõje a baráti beszélgetéseknek.

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Last Updated ( hétfő, 19 május 2008 )