"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Pinot noir (Kékburgundi) |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Koren István | |
2008. június 06. | |
Burgundi fajta.
Szép, rubin színű bor. Általában finom, elegáns, magas tannintartalmú, kitűnő zamatú, gyümölcsös. Fiatalon bogyós gyümölcsökre, eperre és cseresznyére emlékeztető, illatos bor, palackban is sokáig fejlődik, szelídül, érik. Ilyenkor illatában sokszor vadat, édesgyökeret és mohát lehet felfedezni. Általános íz harmóniája meggy, málna, eper, szilva, lekvár, cseresznye. Két-három éves érlelés után, kedvező esetben meggyre emlékeztető illat- és zamatanyagok alakulnak ki benne. Csersavban nem túl gazdag. A kitűnő minőségi burgundi borok akár húsz évig vagy még tovább is tárolhatók. A pinot noir jól illik szárnyashoz és bárányhúshoz.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 47614 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
< Előző | Következő > |
---|