"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Tárkony |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2008. január 08. | |
![]() Általában a savanyított ételek különleges ízesítõje, de levesek, szárnyas, hal- és vadas ételek, birka- és báránysült, illetve különféle fõzelékek nyers, vagy szárított formában egyaránt használható fûszere. Szinte parfümösnek mondható illatát az ételecet is könnyen átveszi, minek folytán könnyen készíthetünk belõle salátaecetet oly módon, hogy egy üvegbe tárkonyfüvet helyezünk és felöntjük azt annyi borecettel, amennyi éppen ellepi. Lezárt üvegben 1-2 napig érleljük és már használhatjuk is.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 48225 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2008. január 09. ) |
< Előző | Következő > |
---|