"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Vadleves lencsével |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kendi László | |
2008. január 08. | |
A húst és a csontokat nagyobb darabokra vágjuk, besózzuk, majd bõ vízben, addig fõzzük, a 2 db hagymával, 10 szem borssal és 4 db babérlevéllel, amíg a hús el nem válik a csontoktól. Ekkor a húslevet leszûrjük és megfõzzük benne a laskára vágott zöldségeket, valamint a lencsét.
Amíg a zöldségek fõnek, a csontról szedjük le a húst, és a sonkával együtt vágjuk fel apró, kb 1 cm-es darabokra, majd adjuk vissza a levesbe. Ha a a zöldségek és a lencse megfelelõen megpuhultak, készítsünk habarást a lisztbõl és a tejfölbõl a bor és a mustár hozzáadásával és sûrítsük be a levest. Aki szereti, végül szórja meg a tetejét illatos, morzsolt tárkonnyal! Szerintem ez a fûszernövény kitûnõen illik hozzá és a szilveszteri emelkedett hangulathoz. Borajánló: Egy jó ivású Egerszóláti Olaszrizlinget ajánlanék hozzá, de az igényesebb száraz pezsgõk is tökéletesen megfelelnek. Köszönjük a receptet Kendi László zalaegerszegi olvasónknak!
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 44985 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2008. január 09. ) |
< Előző | Következő > |
---|