• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Fűszerek arrow Majoránna
Majoránna PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2008. január 07.
 MajoránnaA másként pecsenyevirágnak is nevezett  fûszernövényt igen régóta termesztik a Kárpát-medencében, méltán nevezhetjük tehát az egyik legkedveltebb és legelterjedtebb magyar fûszernek, ugyanakkor tudni illik róla azt is, hogy eredeti õshezája a Földközi-tenger környéke.  
 
 A növény szárított levele és virágzata adja magát a fûszert, mely szürkészöld színû, egyenletes morzsolású, erõsen aromás, kellemes illatú, kissé talán még mentolos-kámforos jellegû is.
 
Használatát tekintve igen sokoldalú fûszer, a grillezett, illetve egybensült húsételek mellett, levesek, fõzelékek és pástétomok kiváló ízesítõje. 

 
  
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. január 07. )
 
< Előző   Következő >