• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Szilveszteri vaddisznóflekken
Szilveszteri vaddisznóflekken PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kuzder Tamás   
2008. január 07.
A kivert, csontos hússzeleteket besózom, majd kis idõ elteltével egyenként bekenem õket az 1 rész olajból és 1 rész mustárból álló páccal, amit kevés zúzott fokhagymával, kakukkfûvel, majorannával és feketeborssal fûszerezek. Miután a fentiekkel kész vagyok, a hússzeletek mindkét oldalára hagymakarikákat ragasztok és egyenként becsomagolom õket alufóliába duplán, úgy hogy a sütés közben fejlõdõ gõz, majd ne szökhessen el könnyen.
Ezt követõen a kis batyuk állhatnak még 1-2 órát, de akár azon nyomban be is tehetjük õket az elõmelegített sütõ, vagy kemence rostjára. Közepes lángon sütve - a vaddisznó korától függõen - 35-45 perc alatt elkészül a finom szilveszteri pecsenye, amihez a jeles napon hagymás párolt lencsét és sajtos stanglit illik adni.
 
Borajánló: 
 
Jó kemény száraz tokajit ajánlok hozzá bármilyen évjáratból, vagy aki inkább vöröset inna hozzá, annak egy kiemelkedõ  minõségû szekszárdi kadarkát 2006-ból.
 
A receptet köszönjük Kuzder Tamás edelényi olvasónknak! 
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2016. december 31. )
 
< Előző   Következő >