• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home arrow Gasztrorendezvények arrow Borkollégium - új tanfolyamok
Borkollégium - új tanfolyamok PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
kedd, 18 december 2007
There are no translations available

BORKOLLÉGIUM

Forrás: www.ako.hu

Honnan jöttünk, hová tartunk ?

Természet, szõlõ- és borkedvelõ városi emberek a 80-as évek végére a már elviselhetetlenül zsúfolt Balaton part miatt szétnéztek a Balaton-felvidék belsõ területein, és felfedezték a szõlõhegyeket.
Megismerték az ott termett kitûnõ, de ismeretlen helyeken eltûnõ borokat. Maguknak bort, a szõlõsgazdáknak piacot akartak szerezni. Ami ezután jött, az Burgenlandban és Bécsben kezdõdött, majd ott is folytatódott. A Vinova hallatlan izgalmas borkiállításait, Leopold Doppler és társai sommelier karrierjét látva arra éreztünk késztetést, hogy csináljunk valami hasonlót itthon is.
1991. Budapest. Az elsõ Sommelier tanfolyam, sok osztrák elõadóval, a Gellértben. A második a Hiltonban. Hallgatók: Malatinszky Csaba, Kozma Kálmán, Bócz Béla – tovább nem folytatom.
Döntõ esemény volt az elsõ magyar hallgató megjelenése Ruston az Osztrák Borakadémia WSET rendszerében mûködõ iskolájában 1994 õszén. Úgy hívták, Rohály Gábor. Ettõl kezdve az itthoni autodidakta un. „sommelier” képzés szilárd alapokra és jól definiált keretek közé került. Az itthoni tanfolyamok sikeresen másolták a WSET anyagot és az alapképzésünket az Osztrák Borakadémián is elfogadták.
A ma már világszerte nagyra becsült WSET diplomát Magyarországról többen is megszerezték és nemzetközi borakadémikusok lettek. Azok is – nem kevesen – akiknek nem került diploma a kezükbe, de abszolutoriumot szereztek, hatalmas tudást importáltak Magyarországra. Mivel a Magyarországon használt idegen nyelvek között a német helyét egyre inkább átvette az angol, megjelentek a WSET diplomát Londonban megszerzõk, élükön Debreczeni Monikával.
1995-ben Budapestre látogatott Gareth Lawrence a WSET oktatási igazgatója, azóta napirenden volt a Borkollégium akkreditálása is. Errõl 2006. januárjában szinte egy idõben született meg belsõ döntésünk, valamint jött meg Varga Sándor úr ajánlata, hozzunk létre közösen egy komoly oktatási centrumot Óbudán. Létrehoztuk  és most itt vagyunk. Vannak irodáink, tantermeink, borraktárunk, boraink, sponzoraink és ami a legfontosabb: hallgatóink.
Nagyon jó, hogy már nemcsak hallgatóinkat képezzük, de a jövõ oktatóit is elindítottuk pályájukon.. „Az a jó pedagógus, aki feleslegessé teszi önmagát, mert magánál különb tanítványokat nevel.” mondta Arányi Lajos, a híres orvos-professzor.

Hová tartunk? Csak a most munkába álló fiatal oktatóink számán múlik, hány tanfolyamot tartunk. Vidékrõl is nagy az érdeklõdés. Miért? Mert mindenki számára látható, hogy a munkánk szervezetten, és pontosan történik, nem rögtönzünk.
A távolabbi jövõben az olasz Slow Food pollenzo-i gasztronómiai egyeteméhez hasonló keretek közé kívánjuk helyezni oktatásunkat. Bentlakásos intenzív kurzusok illetve hatféléves tanulmányi idõ.  A többi ma még szinte beláthatatlan, és már a tanítványaink dolga.

ÚJ TANFOLYAMOK

Alapfokú tanfolyamok
(3 nap intenzív oktatás)

Idõpontok:
2006. január 12-13-14.
2006. február 16-17-18.
2006. március 30-31. április 1.
2006. szeptember 21-22-23.
2006. október 12-13-14.

Középfokú tanfolyam (tartalmazza a WSET Intermediate Course szint anyagát is)
(6 napos intenzív oktatás)

Idõpontok:
2006. április 6-7-8. és 20-21-22.
valamint
2006. október 26-27-28. és november 9-10-11.

Felsõfokú tanfolyam - angolul vagy németül vizsgázóknak WSET diplomával - a WSET
rendszerében Advanced Course-nak megfelelõ szinte
(6 napos intenzív oktatás)

Idõpontok:
2006. május 4-5-6. és 11-12-13.
valamint
2006. november 16-17-18. és 23-24-25.

Jelentkezés: a Borkollégium elérhetõségein telefonon, faxon vagy a This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it e-mail címen lehet.
Helyszín: 1026 Budapest, Pasaréti út 14.

Jelentkezési lapok letölthetõk itt:
Alap képzésre
Középfokú képzésre
Felsõfokú képzésre


Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
 
< Prev   Next >