"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Kapri mártás pikánsan |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2007. december 15. | |
A vajat lassú tüzön felhevítjük egy lábasban, majd egyenletesen elkeverjük benne a lisztet. Amikor a liszt már kezd kissé habosodni, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a fehérbort és a mustárt, majd keverjük simára az egészet. Ezután öntsük fel a húslevessel és gyakran megkeverve, jól forraljuk ki. Idõ közben fûszerezzük cayenne borssal, vagy chilivel, fehérborssal, sóval valamint egy evõkanálnyi mézzel. Ha a mártás már kellõképpen besûrûsödött, keverjük hozzá a fõzõtejszínt és a félbevágott kapribogyókat, majd vegyük le a tûzrõl. Ízlés szerint adhatunk hozzá 1-2 teáskanálnyi Worchester-szószt, vagy citromlevet is. Fõtt és sült marhához kiválló, de tengeri halakhoz is jól illik.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 56073 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2007. december 15. ) |
< Előző | Következő > |
---|