"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Janicsárnyársak |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Taksár Ferenc | |
2007. december 04. | |
A kelbimbót grillezés elõtt enyhén sós vízben megfõzzük. A zöldségeket karikákra vágjuk. A kelbimbókat egyesével szalonnacsíkokba tekerjük és felváltva a cukkínivel, padlizsánnal, paprikával, gombával és a hagymával nyársra húzzuk. Olívaolajjal megkenjük, majd borssal, sóval, kakukkfûvel fûszerezzük. Izzó parázs fölött forgatva lassan megsütjük. A kaprot a joghurttal összekeverjük és ezt adjuk a nyársak mellé. A receptet Taksár Ferenc nyírteleki olvasónk küldte. Köszönjük!
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 46895 Trackback(0)
Hozzászólások
(1)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2007. december 16. ) |
< Előző | Következő > |
---|