"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Borban párolt körte friss birsalmasajttal |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2007. október 31. | |
A körtéket megmossuk, hosszában kettévágjuk és késsel, vagy karalábévájóval eltávolítjuk a magházukat. Az így elõkészített gyümölcsöket a vágott résszel lefelé elhelyezzük egymás mellett egy lábasban, ráöntjük a bort és hírtelen felforraljuk. A forrást követõen hozzáadjuk a csillagánizst, majd még kb. 10-12 percig forraljuk tovább mérsékelt lángon.
Mielõtt elzárnánk a lángot, keverjük hozzá a mézet a fõzõléhez és ebben hagyjuk kihülni a körtéket. Fontos, hogy ne pároljuk túl a gyümölcsöt, mert akkor lesz igazán jó, ha tálaláskor is érzékeljük a körte eredeti, kissé ropogós karakterét. Tálalás elõtt a friss birsalmasajtot villával átdolgozzuk, (adhatunk hozzá keveset apároló lébõl is) majd a magházak helyére töltjük vissza. Önálló desszertként adhatjuk vadas menüsor után, de szarvassülthöz köretként is fenséges.Borajánló: Késõi szüretelésû furmint, vagy hárslevelû dukál hozzá Tokajból. Én legutóbb 2006-os Hudácskó cuveé-t adtam mellé, amiben az elõbbieket egy kevés sárgamuskotály koronáz királyivá.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 46199 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2007. november 21. ) |
< Előző | Következő > |
---|