"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Tavaszi zöldség krémleves medvehagymával |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2018. április 27. | |
![]()
A burgonyát, répát és gyökeret egy nagylyukú reszelőn lereszeljük, és az újhagyma karikára vágott fehér részével együtt a felhevített olajra tesszük pirulni. Közben sózzuk, borsozzuk és amikor úgy érezzük, hogy már elég pörzsanyag keletkezett a fazekunk alján akkor öntsük fel a száraz fehérborral, jól keverjük át, majd adjunk hozzá annyi forró vizet vagy húslevest, amennyi a zöldségeket jó egy ujjnyira ellepi (1,5-2 l). Ezután hagyjuk a levest addig rotyogni, amíg a zöldségek megpuhulnak, mindeközben pedig reszeljük le a salátacukkinit és vágjuk finomra a medvehagymát az újhagyma zöld szárával. Ha a zöldségek teljesen megfőttek, ízesítsük még őket egy szerecsendió negyed részének hozzáreszelésével (1 késhegynyi őrölve, de el is hagyható). Ezután botmixerrel krémesítsük a leves alapját, és szükség szerint adjunk hozzá még vizet, vagy húslét, attól függően, hogy mennyire sűrűn szeretjük a krémleveseket. Végül forgassuk bele a levesbe a reszelt cukkinit és kicsivel később a felaprított hagymaleveleket, amivel még további 2-2 percig forraljuk a levest. Krutonnal vagy anélkül, forrón tálaljuk. Borajánló: Fogyasszunk hozzá 2-3 éves száraz Furmintot Tokajból vagy Olaszrizlinget Somlóról, mely borok vulkanikus, animális ízvilága jól illik a medvehagymához és a fehérborshoz.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 98959 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2018. április 27. ) |
< Előző | Következő > |
---|