"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Forralt bor zselé |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2016. december 23. | |
![]()
A borból kb. 3 dl-t kiöntünk egy tálkába, és kézi habverővel elkeverjük benne a por állagú pektint. A többi bort a cukorral és a fűszerekkel forrásig hevítjük, majd hozzá öntjük a pektines boros keveréket és folyamatos keverés mellett 1-2 percig forraljuk az egészet. Végül hozzá adjuk a rumot és poharakba vagy befőttes üvegekbe szedjük. Ízlés szerint gazdagíthatjuk még néhány szem mazsolával vagy kandírozott gyümölcsökkel is. Miután teljesen kihűlt, a fűszeres bor lekvár állagúvá válik a hozzáadott természetes növényi zselésítő anyagtól. Desszertként pohárban szervírozva, habcsókkal és citrushéjjal koronázhatjuk meg, befőttként eltéve pedig kiváló karácsonyi meglepetés válhat belőle.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 106406 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2016. december 23. ) |
Következő > |
---|