"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Medvehagymás ravioli vaddisznóval |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapallo G. Gyula | |
2016. március 20. | |
A tésztához:
A töltelékhez:
A medvehagyma leveleit megmossuk, lecsepegtetjük, majd a robotgép aprítójának segítségével pépesítjük, és összekeverjük a nyers tojásokkal, sóval, valamint az olíva olajjal. Az így kapott keverékhez hozzáadjuk a lisztet, és kézzel vagy a robotgép dagasztó funkciójával homogén tésztát gyúrunk belőle néhány perc alatt. Amíg a ravioli töltelékét elkészítjük, a gombóccá formát tésztát egy konyharuhával lefedve pihentetjük. A töltelék elkészítése is roppant egyszerű: vegyük elő a hűtőből a legutóbbi vaddisznó sült, vagy pörkölt maradékát, aprítsuk fel durvára és kevés szaft hozzáadásával pépesítsük a robotgépben. Ezután keverjük hozzá a tejfölt, a reszelt sajtot, a dúrvára aprított dióbelet, a fűszereket, valamint ízlés szerint egy teáskanálnyi szarvasgombás olajat, vagy kevés erdei gombaport. A pihentetett pésztából, lisztezett táblán sodrófával kb. 2 mm (gyufaszál) vastagságú tésztalapot nyújtunk, aminek az egyik felére kb. 5x5 cm-es távolságokra 1-1 csapott evőkanálnyi töltelék kupacokat helyezünk el. Ezután a töltelékes oldalra finoman ráhajtjuk a tésztalap másik felét és a szabadon érintkező tésztafelületeket kézéllel ütögetve összetapasztjuk, törekedve arra, hogy közben a töltelék mellől kiszorítsuk a levegőt. Ha ezzel megvagyunk, az egyes párnácskákat vállasszuk el egymástól egy derelyeszaggató segítségével, és lobogó sós vízben főzzük készre (kb. 5 perc alatt). Ízlés szerint, erdei gombákból készült mártásban, vagy pirított örölt dióval, esetleg mandulaliszttel meghintve tálalhatjuk. Borajánló: Hordós érlelésű száraz furmintot vagy chardonnay-t fogyasszunk hozzá vulkanikus termőhelyekről, de szóba jöhetnek könnyű pinot noir vagy kadarka házasítások is.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 114237 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2016. március 20. ) |
< Előző | Következő > |
---|