"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Rosé vadkacsamell konyakmeggy mártással |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2015. december 21. | |
A megkopasztott, megtisztított vadkacsamelleket a mellcsont mellett végig vágjuk, és egy éles filéző kés segítségével kétoldalt lefejtjük a csontról. Az így kapott hat darab filét bekenjük zúzott fokhagymával, frissen tört feketeborssal és a mézzel elkevert worchestershire szósszal. A pácolt kacsamelleket legalább egy éjszakán át érleljük hideg helyen, majd a felhevített zsiradékban, bőrével lefelé kezdjük el sütni. 4-5 perc sütést követően megsózzuk, majd megfordítjuk a húsokat, melléjük tesszük a félbevágott vöröshagymákat, és meglocsoljuk az egészet 0,5 dl cognac-al vagy érlelt borpárlattal, amit azonnal meg is gyújtunk. Amint elégett az összes alkohol, a serpenyőt betesszük az előmelegített sütőbe 8-10 percre, hogy a kacsa bőre ropogósra piruljon. A mártást ezalatt gyorsan össze is állíthatjuk az alábbi módon: A narancslekvárt egy tapadásmentes serpenyőben, mérsékelt lángon felmelegítjük, majd annyi aszúbort, vagy édes szamorodnit adunk hozzá, hogy folyós állagú legyen. Egy kis csipet sóval kiemeljük a mártás ízét, amibe végül beleforraljuk a kimagozott konyakmeggyet és annak levét is. A kacsamelleket a sütést követően 3-4 percig pihentetjük, majd szeletekre vágva tetszőleges körettel és a forró konyakmeggyes mártással tálaljuk.
Borajánló:
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 92030 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2015. december 21. ) |
< Előző | Következő > |
---|
Hódítás
Szinbádék
Bűvös Szakács
Művelt Alkoholista
Kicsi Vú
Gasztro.blog.hu
Gasztro.miner.hu