There are no translations available "A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Fürjtojással töltött csiperke |
![]() |
![]() |
![]() |
Written by -ka-pír- | |
vasárnap, 13 december 2015 | |
There are no translations available
A friss, közepes méretű csiperkéket megmossuk és kitörjük a tönkjüket. A tönkök végét levágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Egy közepes méretű tűzálló nyelű serpenyőben felhevítjük az olajat és megpirítjuk benne a finomra aprított hagymát. Ezután a serpenyőt levesszük a tűzről és a hagymára rászórjuk a felaprított gombatönköket. Az így elkészített hagymás-gombás alapra ráhelyezzük a lemezes részükkel felfelé fordított gombafejeket, amiket bőven sózunk, borsozunk és megszórunk a szárított (kakukkfű, szurokfű) és aprított friss (petrezselyem) zöldfűszerekkel. Az aprított petrezselyemből mehet a hagymás alapra is bőven. A gombafejekbe ezután 1-1 kis szelet vajat helyezünk, és beleütünk egy-egy, (vagy méret szerint kettő-kettő) fürjtojást. Ezután a gombafejek alá öntünk 1 dl száraz fehérbort és az alufóliával lefedett serpenyőt az előmelegített sütőbe helyezzük 15- 20 percre. A tojást lehetőleg csak annyira süssük meg, hogy annak közepe folyós maradjon. Az elkészült gombafejeket pirítóssal tálaljuk. Borajánló:
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 85052 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Last Updated ( vasárnap, 13 december 2015 ) |
< Prev | Next > |
---|