"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Málnafagylalt |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2015. július 05. | |
![]() 4 tojás sárgája 50 dkg málna 3 dl habtejszín 2 dl tej 15 dkg cukor A málnát megmossuk, lecsepegtetjük, majd a cukor felével együtt robotgépbe öntjük és pépesítjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és gőz felett, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Mikor ezzel elkészültünk, a krémet vízfürdőben kihűtjük. A tejszínt keményre felverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt tojáskrémmel, illetve a málnapéppel. Az így elkészített fagylaltalapot ezután kb. 3 órára a fagyasztószekrénybe tesszük, és 20-30 percenként egy kézi habverővel átforgatjuk, hogy a képződő jégkristályokat összezúzzuk, így a fagyi nem áll össze teljesen egy tömbbé. Ha van fagylaltgépünk, ezt a folyamatot bátran bízzuk arra.
Az elkészült finomságot friss málnával és pirított mandulával megszórva kínáljuk. Borajánló: Édes vagy félédes habzóborok, pezsgőkoktélok, félédes rosék jó kísérői lehetnek.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 69431 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2015. július 05. ) |
< Előző | Következő > |
---|