"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Vadas egyszerûen |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2007. október 01. | |
A combot két egyenlõ darabba vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felhevített olajban hírtelen megpirítjuk minden oldalról. A húst ekkor félretesszük és a visszamaradt olajban megkaramellizáljuk a cukrot. Ha a cukor már aranybarna, a tûzrõl lehúzva hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldségeket, és a felszeletelt hagymát, sózzuk, meglocsoljuk a fehérborral, majd az egész tetejére helyezzük a húst, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Miután visszaforraltuk, adjuk hozzá a mustárt, a szegfûborsot és a babérlevelet, majd közepes hõfokon fõzzük addig, míg a hús meg nem puhul. Ezután a húst szeleteljük fel, a jól megfõtt zöldségeket pedig a babérlevél eltávolítása után botmixerrel, vagy turmixgéppel pépesítsük össze. A kapott püréhez sûrû keverés mellett adjuk hozzá a tejfölt, valamint a tejszínt, (ízlés szerint bolondíthatjuk még kis adag worchesterrel is) majd az így elkészített szószt lassú tûzön forraljuk vissza; hússzeletekre merve, házi készítésû burgonyakrokettel, vagy zsemlegombóccal tálaljuk. Borajánló: Én Olaszrizlinget, Rizlingszilvánit, vagy Szeremley Huba fehér Pinot Noirját adnám hozzá. De próbálkozhatunk valami könnyû, bordeaux-i jellegû vörössel is.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 49416 Trackback(0)
Hozzászólások
(1)
![]() |
< Előző | Következő > |
---|