• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Mézes-epres sabayon PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapallo G. Gyula   
2015. május 01.
  • 4 db tojássárgája
  • 4 ek repceméz
  • 4 ek  édes pezsgő
  • 40 dkg eper

A sabayon tulajdonképpen egy könnyű, tojássárgájából alkohol hozzáadásával készült hab, melyet általában friss gyümölccsel - jelen esetben eperrel - vagy különböző piskótákkal, kekszekkel szolgálhatunk fel desszertként. Elkészítése gőz felett történik, fontos azonban, hogy a használt keverőtál alatti víznek nem szabad forrnia, csak gyöngyöznie, hogy a tojássárgája ne csapódjon ki azonnal.  Általában borral, vagy pezsgővel készítjük, de ízlés szerint használhatunk hozzá konyakot vagy más egyéb gyümölcspárlatot, esetleg vermutot is.

A gyöngyöző vízfürdő felett a 4 db tojássárgáját és a mézet egy kézi habverő segítségével keverjük habosra. Mikor ezzel megvagyunk, evőkanalanként, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a pezsgőt. (Ez lehet több is, mint 4 evőkanál, ekkor a sabayon hígabb állagot kap.) Ha az összes pezsgőt hozzáadtuk, keverjük még további 10 percig, ennyi idő alatt a tojás is kellőképpen megfő a hőtől. Azon melegében, a friss gyümölcsre szedve, kis pohárkákban tálaljuk.

Borajánló:
Pezsgőt vagy a krém elkészítéséhez használt bort adjuk hozzá kísérőként.

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2015. május 08. )
 
< Előző   Következő >

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Jelenleg 12 vendég online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék