"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Mézes-epres sabayon |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapallo G. Gyula | |
2015. május 01. | |
![]()
A sabayon tulajdonképpen egy könnyű, tojássárgájából alkohol hozzáadásával készült hab, melyet általában friss gyümölccsel - jelen esetben eperrel - vagy különböző piskótákkal, kekszekkel szolgálhatunk fel desszertként. Elkészítése gőz felett történik, fontos azonban, hogy a használt keverőtál alatti víznek nem szabad forrnia, csak gyöngyöznie, hogy a tojássárgája ne csapódjon ki azonnal. Általában borral, vagy pezsgővel készítjük, de ízlés szerint használhatunk hozzá konyakot vagy más egyéb gyümölcspárlatot, esetleg vermutot is. A gyöngyöző vízfürdő felett a 4 db tojássárgáját és a mézet egy kézi habverő segítségével keverjük habosra. Mikor ezzel megvagyunk, evőkanalanként, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a pezsgőt. (Ez lehet több is, mint 4 evőkanál, ekkor a sabayon hígabb állagot kap.) Ha az összes pezsgőt hozzáadtuk, keverjük még további 10 percig, ennyi idő alatt a tojás is kellőképpen megfő a hőtől. Azon melegében, a friss gyümölcsre szedve, kis pohárkákban tálaljuk. Borajánló:
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 74300 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2015. május 08. ) |
< Előző | Következő > |
---|
Hódítás
Szinbádék
Bűvös Szakács
Művelt Alkoholista
Kicsi Vú
Gasztro.blog.hu
Gasztro.miner.hu