"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Szarvashúsos tagliatelle |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2015. január 12. | |
Vöröshagymát apróra vágjuk és elkezdjük pirítani a felhevített libazsíron. Amikor a hagyma már csaknem aranysárga, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát és 1-2 keverést követően forgassuk bele a finomra darált szarvashúst is. Ezután gyakori keverés mellet pirítsuk a húst előbb fehéredésig, majd lefedve, mérsékelt tüzön egészen addig, amíg az a zsírjára pirul. Ekkor sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a jól megtört kakukkfüvet, rozmaringot és végül a bort is. Ezalatt főzzük ki a tésztát, aminek a főzőlevéből 1-2 szedőkanálnyit adjunk hozzá a fűszerekkel és a borral ismét lepirított szarvashoz. Végül keverjük hozzá a gombaport és egy utolsó forralást követően adjuk hozzá a vajat is, ami további telt ízt és fényt fog kölcsönözni a ragunak. A tésztával összekeverve halmozzuk a tányérokra, és aprított petrezselyemmel, valamint reszelt parmezánnal megszórva szervírozzuk. Borajánló: A parmezán, az erdei gombák, illetve a szarvas karakteres ízkombinációja miatt egy fajsúlyosabb, gazdag minerális és animális ízjegyekkel rendelkező, hordós érlelésű száraz tokaji vagy somlói illik hozzá 2012-ből, vagy korábbi évjáratokból.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 67941 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2015. január 12. ) |
< Előző | Következő > |
---|