Írta: Kosztelnik Gábor
|
2007. szeptember 24. |
60 dkg szarvasbélszín- 5 dkg liszt
- 20 dkg húsos füstöltszalonna
- 40 dkg apró csiperke
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1-1 kk rozmaring, bazsalikom, kakukkfû
- 1 csokor zellerzöld
- 2 dl tejszín
- 2 ek kapribogyó
- 1 citrom leve
- só, bors
A kockára vágott szalonnát kisütjük egy nagyobb lábasban, majd kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt szalonnazsírban megpirítjuk a metéltre vágott és elõzõleg lisztben megforgatott húsdarabokat, majd azt is kiszedjük a szalonna mellé további felhasználás céljából. Ekkor a citromlével, lassú tûz mellett feloldjuk a lábasban maradt pörzsanyagokat és az így kapott szaftban a félbevágott friss csiperkéket kevés só hozzáadásával 2-3 perc alatt megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, a kapribogyót, illetve a fûszereket, majd beleforgatjuk a lábasba a kisütött húst és a szalonnát. Szükség esetén kevés vizet adhatunk hozzá, végül tejszínnel, vagy jól kikevert zsíros tejföllel felengedjük, és összeforraljuk. Az apróra vágott zellerzölddel az utolsó elõtti pillanatban szórjuk meg, hogy az az illatát minél jobban megtartsa. Szalmaburgonya ágyon tálaljuk. Borajánló: Tüzes, mediterrán jellegû érett vörösbor illik leginkább hozzá. Magyarországon mi más lehetne ez, mint villányi, vagy szekszárdi.
Trackback(0)
|
Utolsó frissítés ( 2007. szeptember 25. )
|