"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Vaddisznó saslik |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapalló G. Gyula | |
2014. június 29. | |
A kockára vágott vaddisznó lapockát bepácoljuk az olajból és a fűszerekből, illetve a worchester- és szójaszószból készített keverékben, amiben 2-3 napig hagyuk állni. Sütés előtt vízben vagy száraz fehérborban áztatott bambusznyársakra húzzuk fel a pácolt húsokat a félbe vágott vöröshagymákkal és a paprikákból vágott szeletekkel váltakozva. Faszénparázs felett, jól átsütve készítjük el. Köretként steakburgonyát, kuszkuszt és tzazikit adhatunk hozzá. Borajánló: 2011-es évjáratú Villányi Pinot Noir-t, vagy egy jó hideg rozéfröccsöt igyunk a grillezés közben.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 71925 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2014. június 29. ) |
< Előző | Következő > |
---|