"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Nyári szarvasperkelt gemenci módra |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapalló G. Gyula | |
2014. június 09. | |
A zsírt felhevítjük és a kockákra vágott húsdarabokat alaposan körbepirítjuk benne. Ezután hozzákeverjük a paradicsompürét, majd a felszeletelt hagymát, és idõnként megkeverve, hagyuk az egészet a zsírjára pirulni. Ekkor sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, majd egy átkeverést követően felöntjük kb. 1 liter vízzel és fedő alatt csendes tűzön csaknem készre pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a tetszőleges arányú erdeigomba keveréket, a zúzott fokhagymát és a zöldfűszereket és ezekkel készre főzzük. Amikor a hús már teljesen megpuhult, hozzáönthetjük a pörkölthöz a bort és további 2-3 perc forralást követően tálalhatjuk. Köretként dödölét, vagy juhtúrós derelyét ajánlok hozzá. Borajánló: Villányi cabernet sauvignon, cabernet franc, vagy szekszárdi bikavér dukál hozzá, de nem sértődik meg egyéb nagytestű száraz vörösektől sem.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 62672 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2014. június 10. ) |
< Előző | Következő > |
---|
Hódítás
Szinbádék
Bűvös Szakács
Művelt Alkoholista
Kicsi Vú
Gasztro.blog.hu
Gasztro.miner.hu