"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Szarvas tatár |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2013. november 03. | |
A hártyáktól megtisztított, friss (soha nem fagyasztott) szarvasbélszínt bekenjük zúzott fokhagymával elkevert mustárral, majd egy jól zárható edénybe helyezzük és leöntjük annyi oliva olajjal, amennyi elfedi. Ezután az edényt lezárjuk, hideg helyre tesszük, és a húst 2-3 éjszakán keresztül pácoljuk benne. Fogyasztás előtt a szarvasbélszínt kivesszük az olajból, majd egy éles késsel, vagy konyhai robotgéppel csaknem pépesre aprítjuk. Az így kapott húsmasszát fűszerezzük egy kávéskanálnyi csípős fűszerpaprikával és egy csípetnyi tengerisóval (nem többel, mert a szardella is sós), majd hozzákeverjük két tojás sárgáját, a finomra vágott hagymát, -caprit, -zöldborsot és -szardellát. Ízlés szerint tehetünk még hozzá kevés zúzott fokhagymát, mustárt, ketchupot, worchester szószt, sőt még szarvasgombás olajat is. Ha a villával már jól összedolgoztuk, formázzunk belőle kis halmot egy tányér közepére és adjunk mellé pirítós kenyeret vagy kétszersültet, szeletelt lilahagymát és tetszés szerinti savanyúságokat. Elkészítés után frissen fogyasszuk el, mert a megkevert tatárbífsztek még hűtőszekrényben is hamar elveszíti állagát, ízét és könnyen megromolhat! Borajánló: A kézenfekvőnek látszó száraz, savhangsúlyos vörösek mellet kóstolhatunk hozzá száraz szamorodnit, somlói borokat vagy barriqe chardonnay-t is.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 81718 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2013. november 06. ) |
< Előző | Következő > |
---|