"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Simon Pincészet |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapalló G. Gyula | |
2009. március 04. | |
A Simon Pincészet Eger és Ostoros legszebb dűlőin, 25 ha-on gazdálkodó családi vállalkozás. Déli, dél-keleti fekvésû szőlőterületeiken, melyek talaja agyagbemosódásos barna erdőtalaj, a legigényesebb szőlőfajtákat termesztik szabályozott, hektáronkénti 5-12 tonnás termésátlaggal, amely garantálja a kimagasló minőséget. ![]() A kiváló adottságokkal rendelkező családi birtok területén számos, tradicionálisan magyar, illetve világfajta termesztése folyik hagyományos módszerekkel. A kékfrankos, kékoportó, cabernet sauvignon, cabernet franc, pinot noir, merlot, leányka, királyleányka, pinot blanc, sauvignon blanc, zefír, zengő, és chardonnay fajtákból, a tufába vájt pincékben a legmagasabb minőségű egri borok születnek Simonék szeretetteljes gondoskodása mellett. ![]() A Simon Pincészet hagyományos technológiával készülõ borai palackozás előtt barrique, és nagy tölgyfahordókban érlelődnek, de egyes tételeket, - mint például a cabernetből készült különlegesen fűszeres rosébort - reduktív eljárással állítanak élõ, hogy a bor neutrális ízvilágát mind jobban át tudják adni az értő fogyasztóközönség részére. ![]() A pincészet, az általa készített magas minőségű borok elismeréseként számos szakmai külön- és nagydíjat tudhat magáénak, azonban Molnár Judit, a Simon Pince egyik tulajdonosának hitvallása szerint, mégis a legkitüntetőbb elismerés, a rendszeresen visszatérő vendégek nagy és egyre növekvõ száma. ![]() A bemutatópice kóstolóterme, ahol - előzetes megrendelés alapján - tájjellegű ételkülönlegességeket is felszolgálnak, mintegy 60 fő befogadására alkalmas. Elérhetõség: Molnár Judit tel.: +36-20-9578-927
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 45691 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2009. március 23. ) |
< Előző | Következő > |
---|