"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Vaddisznóleves gazdagon |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kende | |
2013. július 28. | |
![]()
Az apróbb kockákra vágott vaddisznó lapockát megpirítjuk a zsiradékon, majd sózzuk, megszórjuk a paprikával és kevés őrölt feketeborssal, aztán hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát, amivel ismét a zsírjára pirítjuk. Ekkor kerül bele a feldarabolt paradicsom és a zöldségek, valamint az előző este beáztatott fehérbab a babérlevéllel. Bőven felöntve vízzel, kb. 1,5-2 órán keresztül főzzük fedő alatt, majd ha a hús és a bab megpuhult, fűszerezzük provance-i fűszerkeverékkel (rozmaring, bazsalikom, oregánó, kakukkfű, zsálya) és apróra vágott zellerzölddel. Végül a leves zöldségekből származó édes ízét kiegyensúlyozzuk egy kevés száraz tokajival. Borajánló: Egy kellemes, 2011-es évjáratú száraz tokaji házasítást ajánlok hozzá, melyben a hárslevelű késő nyári naptól származó gazdag gyümölcsösségét a furmint határozott savai foglalják szép keretbe.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 60922 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2013. szeptember 14. ) |
< Előző | Következő > |
---|