"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Marsall máj szarvasborjúból |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapalló G. Gyula | |
2013. június 18. | |
![]()
A májról, miután jól megmostuk, lehúzzuk a hártyát és kivágjuk belőle a vastagabb központi ereket, majd kb. 1 cm vastag szeletekre felvágjuk. Az így kapott májszeleteket a zúzott fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk néhány órára vagy akár egy egész éjszakára. A pácolást követően a tejet leöntjük a belsőségről és a szeleteket egyenként a sütőporral elkevert lisztbe forgatjuk. Ezalatt a húsos szalonnából vékony szeleteket vágunk, amiket a felhevített zsiradékban ropogósra kisütünk. A visszamaradt zsiradékban a lisztbe forgatott májszeleteket szintén pirosra sütjük, majd tálalás előtt sózzuk és borsozzuk. Burgonyapürét vagy friss fehérkenyeret és kovászosuborkát ajánlok mellé. Borajánló: Én a szalonna füstössége és a máj kissé kesernyés ízvilága miatt egy érett, barrique cabernet házasítást vagy egy tanninban gazdag Egri Bikavért fogyasztanék hozzá.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 50959 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2013. június 18. ) |
< Előző | Következő > |
---|