"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
VinCE 2013. március 8-10. |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2013. február 28. | |
VinCe 2013. Magyarország és Közép-Európa legszebb boreseménye immár negyedszer várja vendégeit Budapest belvárosában, az ötcsillagos, pompás Corinthia termeiben. A vendégek belépőjükhöz ajándék Schott Zwiesel poharat és VinCE-kóstolókönyvet kapnak, a kiállítók borait pedig korlátlanul kóstolhatják. Ajánlom másoknak: megosztás a facebook oldalra megosztás az iwiw oldalra VinCE Budapest Közép-Európa legérzékibb borfesztiválja 2013. március 8-10. A VinCE Budapest egy exkluzív boresemény Budapesten, mindazoknak, akik szeretik a minőségi borokat. Egy társadalmi esemény, melyen nemcsak íz-élményt, de tudást is kaphatnak az érdeklődők – a kezdőknek utat a szakmabelieknek újat mutatnak. A rendezvényen 160 kiállító 1000-féle borát lehet megismerni ötcsillagos környezetben, a Grand Hotel Corinthiában. Kik azok a modern kori jedilovagok? Vajon milyen az angol királyi udvar és James Bond pezsgője? Kínában is értenek a borokhoz? A kóstolások mellett hasonló izgalmas kérdésre is választ nyújt az idei esemény. A szervezők a rengeteg kiállítón és a jobbnál-jobb borokon kívül számos egyéb programmal is várják a látogatókat. A rendezvényen borszakértők és különböző hírességek úgynevezett mesterkurzusokon hozzák közelebb a látogatókat a bor világához. Néhány érdekes téma a VinCE Budapesten Champagne Bollinger mesterkurzus • 2013. március 9., szombat, 9.30-11.00 • A Bollinger ma a világ egyik legnépszerűbb pezsgője, szakmai berkekben is óriási elismertségnek örvend. • Az angolok kedvenc pezsgője: a Bollinger a királyi udvar hivatalos beszállítója, a brit pezsgőrajongók pedig kedvesen Bollynak becézik. • A Bollinger a 007-es ügynök favoritja, 13 James Bond-filmben látható a jellegzetes Bollinger-címke. James Bond imádja, ön se hagyja ki! 2012 legjobb angol bloggere, dr. Jamie Goodie Budapesten! • 2013. március 9., szombat, 11.30-13.00 • A földbe temetett, preparátummal töltött szarv, a hold járásához való alkalmazkodás, a preparátumok “dinamizálása” bizony első hallásra megütközést kelt. Mégis sokan állítják, hogy működik. • Woodoo vagy nem? Biodinamikus borok workshopja a legjobb brit bloggerrel. Masters of Wine • 2013. március 9., szombat, 11.30-13.00 • A Master of Wine Intézet kezdettől – 2010-től – a VinCE Budapest együttműködő partnere, a világ legnagyobb presztízsű boroktatási intézménye minden alkalommal jelen volt a rendezvényen. • A világon mindössze 301 ember volt képes eddig teljesíteni az óriási tudást és hosszú évek gyakorlását igénylő MW vizsgát. • Idén minden korábbinál parádésabb mesterkurzust adnak - A borvilág jedilovagjai közül 9 mester egy kurzuson, 9 borral, mely mindegyike mérföldkő. • Ilyen még nem volt! 9 Master of Wine egy mesterkurzuson. Flying Culinary Circus – az utazó chefek • 2013. március 10., vasárnap, 17.30-19.00 • A norvég chefcsapat a világ egyetlen utazó szakácsformációja. • Főztek már a maláj királynak és Mel Gibsonnak – most a VinCE vendégeinek fognak! • A serpenyő zsonglőrjei, charmőr chefek – és hihetetlenül tehetséges szakemberek • Bocuse d’Or aranyérem, Michelin-csillagok, hódítások – ez a Flying Culinary Circus Prosecco Villa Sandi mesterkurzus • 2013. március 9., szombat, 15.30-17.00 • Dolce Vita – nemcsak édes, könnyed is: prosecco! • A prosecco Olaszország, de nagy eséllyel a világ legnépszerűbb buborékos bora, melyet megismerhet, a Villa Sandi – az egyik legkiválóbb termelő – bemutatásában • A Villa Sandi zamatos proseccóit maga a főborász, Stefano Gava mutatja be Sosem kóstolt szőlőfajták borai • 2013. március 10., vasárnap, 9.30-11.00 • Cabernet, pinot grigio, chardonnay – szeretjük és ismerjük jól ezeket a szőlőfajtákat, de valljuk be, néha unjuk is őket kissé. • Julia Harding MW, Jancis Robinson MW és dr. José Vouillamoz nem kevesebbre vállalkozott, minthogy felkutassa és bemutassa a világ összes (!) szőlőfajtáját. • A Wine Grapes című, tavaly megjelent könyv 1400 szőlőfajtát vonultat fel, Julia Harding MW ebből válogat 8-félét az idei mesterkurzusra bemutatni. Egzotikus borok onnan, ahonnan nem számított rá! • Kína, Mexikó, Libanon – kóstolja meg boraikat! • Sokszínű a borvilág! A bor összehoz: keletet nyugattal, külföldit hazaival, férfit a nővel • Világvége helyett bor érkezik a majáktól! • Make wine not war – borok háború sújtotta országokból David, Goliat mesterkurzus – hazai nagyok és külföldi “ikonpárjuk” • 2013. március 10., vasárnap, 13.30-15.00 • Alighanem a 2013-as VinCE Budapest egyik legemlékezetesebb mesterkurzusa lesz az a kóstoló, ahol nagyszerű hazai birtokok és külföldi testvér- vagy anyapincészeteik mutatkoznak be. • Biztosan ott lesz: o A toszkán csúcsborászat, az Antinori-birtok képviseletében Allegra Antinori, hazai birtokukkal, a Tűzkő Birtokkal o A Cos d’Estour, a bordeaux-i csúcsborászat tulajdonosa, maga Raphael Reybier, és hazai “leánya”, a Tokaj Hétszőlőtől, Kovács Tibor birtokigazgató o Gere Attila és Franz Weninger a “joint venture”, azaz a sikeres közös vállalkozás gyümölcseit mutatják meg Bor témában nem annyira jártasaknak • A “heuréka” élményt adjuk, hogy átélhessék milyen felismerni ízjegyeket, illatokat • VinCE Borbár óránként kötetlen kóstolókkal • A mesterkurzus annak is élmény, aki először ül be, de bemelegítésként ott lesznek a VinCE Borbár kötetlen és ingyenes kóstolói is! Szakmabelieknek • Külön mesterkurzusok, kerekasztal beszélgetések borászoknak • Kötetlen beszélgetés tanácsadás, kérdés-felelet, kóstolás, címkemustra – minden, ami segíthet azoknak, akik szeretnének borukkal bekerülni híres éttermekbe, de egyelőre nem jártak sikerrel • És még sok egyéb más….
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 40194 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
< Előző | Következő > |
---|