• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Hírek arrow Gasztrohírek arrow XIII. Miskolci Kocsonyafesztivál 2013. február 22-24.
XIII. Miskolci Kocsonyafesztivál 2013. február 22-24. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2013. február 10.
Új helyszíneken, összesen 65.000 négyzetméteren zajlik február 22- és 24-e között a 13. miskolci Kocsonyafesztivál: a Szemere utcától a Szinvateraszon, a Kandia utcán, az Uitz Béla utcán át egészen a Zenepalotáig, a Szemerekertben, a Városház, a Kossuth és az Európa téren, illetve a Művészetek Háza és a Sötétkapu között alakítják ki Európa legnagyobb tánc- és zeneterét. A tervek szerint az Avas alja, az avasi pincék is kiveszik a részüket az idei rendezvényből.

A Miskolci Nemzeti Színházban Móricz Úri muriját nagy tetszéssel fogadta a közönség. A rendező, Keszég László elbeszélése szerint a Móricz-mű egyik tipikus hőse, Csergheő Csuli alakja ihlette őket, mikor kitalálták a fesztivál egyik legizgalmasabbnak ígérkező kulturális-gasztronómiai programját. Február 23-án, az Úri muri jól ismert, velünk élő dzsentri figuráját, Csörgheő Csulit idézi meg három kiváló színész, Cserhalmi György, Stohl András és Gáspár Tibor. A művészek azt is vállalták, hogy mindhárman főznek egy-egy szürkemarha, disznó- vagy birkapörköltet. A három pörköltet este meg is kóstolhatja a közönség a Kamaraszínházban, ahol a vacsora mellett Szűcs Artúr miskolci színművész beszélget az alkalmi szakácsokkal a főzésről, a „Csuliságról” és mindenről, amire kíváncsi a kérdező, a válaszoló és a nagyérdemű. Az estét a dzsentri hagyományokhoz méltó mulatás: nótázás és a prímások találkozója , illetve versenye zárja.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2013. február 11. )
 
< Előző   Következő >