"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Fácánhúsos-mozzarellás kenyérlángos |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2013. január 13. | |
A levesnek megfőzött fácánt kézzel lefejtjük a csontjáról és kisebb, falatnyi darabokra tépkedjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután a lisztből, élesztőből, vízből, cukorból és olajból tésztát gyúrunk a két teáskanál sóval, majd egy órán keresztül hagyjuk megkelni meleg, de nem forró helyen, konyharuhával lefedve. Ezalatt a húslevest a sáfránnyal, fehérborssal és zúzott fokhagymával felforraljuk, majd a tűzről levéve, egy habverő segítségével simára keverjük benne előbb a hideg tejfölt, majd a két tojás sárgáját.
A megkelt tésztát négy egyforma, vékonyra nyújtott lepénnyé formázzuk, amiket meglisztezett sütőlapon helyezünk el. Ezekre kenjük a fűszeres szószt, majd elosztjuk rajtuk a fácán húsát és a felszeletelt sajtot. Végül jól kifűtött kemencében, vagy 200 fokra előmelegített sütőben 8-12 perc alatt készre sütjük őket. Borajánló: Egy komolyabb Chardonnay vagy vulkanikus területről - Somlóról és Tokajból - származó Furmint, esetleg Olaszrizling illik hozzá nem túl hidegen.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 56048 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2013. január 13. ) |
< Előző | Következő > |
---|