• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Gasztrorendezvények arrow Etyek-budai borkóstoló a Terra Madre nap alkalmából
Etyek-budai borkóstoló a Terra Madre nap alkalmából PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Adrienn   
2012. december 06.
2012. december 14. - Budapest, Vármegye Galéria

Kivételezettnek mondhatjuk magunkat, hogy fővárosunkat körülöleli egy borvidék, melynek borai és borászai karnyújtásnyira élnek tőlünk. Épp ezért egyértelmű volt, hogy azon a napon, amelyen a helyi gasztronómiát ünnepeli, a Slow Food Central Budapest ezeknek az egyedi adottságokkal bíró boroknak szenteli az estét. A Terra Madre nap célja, hogy világszerte több mint ezer programon keresztül hívja fel a figyelmet a gasztronómiai kultúra sokszínűségére és az adott régióban előállított termékek fontosságára.

Az időpont: 2012. december 14. péntek 17:00-20:00

A helyszín: 1055 Budapest, Vármegye utca 11.
Akiktől kóstolni lehet:
Anonym Pince
Debreczeni Pincészet
Etyeki Kúria
Haraszthy Pincészet
Hernyák Birtok
Kattra Pincészet
Kertész Családi Pincészet
Orosz Gyula Pincészete
Rókusfalvy Pince
Törley Pezsgőpincészet

A borokat kísérő falatokról Pozsa Panni sajtkészítő, a Fekete Bárány, a Náncsi Néni Vendéglője, a Skanzen Péksége és a Slow Food Central Budapest csapata gondoskodik.

A Slow Food Central Budapest köszöni a támogatást a Tokaji Borbarátnőknek, akik helyszínt biztosítottak a kóstolónak, és a Slow Budapestnek, akik segítenek a kommunikációban.
Mivel a Slow Food Central Budapestnek idén központi témája volt az élelmiszerhulladék elleni küzdelem, úgy gondolták, az Élelmiszerbank személyében egy olyan szervezetnek ajánlják fel az est teljes bevételét, amely az élelmiszerláncban képződő, egyébként hulladékká váló élelmiszereket még időben megmenti, és eljuttatja a rászorulóknak. Mivel az élelmiszert nem veszik, hanem mentik, a felajánlott összeg sokszorosan megtérül. A 3500 forintos belépő kb. 100 000 forint értékű élelmiszer segély célba juttatását teszi lehetővé.

Jegyár: 3500 Ft, amivel teljes egészében az Élelmiszerbankhoz kerül.
Kóstolópohár a helyszínen 1000 forintért bérlehető, ami a pohár leadásakor visszajár.
A hely befogadóképessége limitált, így a jegyeket érdemes elővételben megvásárolni.
Az elővételes jegyvásárláshoz írjon a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címre, és e-mailben megkapja az utaláshoz szükséges információkat!

További információ:
Tóth Adrienn
06-30-740-8261
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
 
< Előző   Következő >